TurkNet'te 23 gündür internet yok

Makaleler
3
Yer
Çanakkale
Türk Telekom altyapısı üzerinden TürkNet abonesiyiz. 23 gün önce modemin DSL ışığının yanmayı kesmesiyle TürkNet desteğe yazdık, gelindi ölçümler yapıldı. Modemde sıkıntı yok, daireye internet gelmiyor denildi. Ayrıca 2 farklı modemle de test ettik, onlara da internet gelmiyor. Bütün apartmanda sadece bizim dairede sıkıntı mevcut. 23 gündür her gün desteğe yazıyoruz ama her seferinde "Mesai saatleri içerisinde çözülecektir.", "2 gün içerisinde çözülecektir." gibi dönütler alıyoruz ve çözülen hiçbir şey yok. Uzaktaki kablolarda sıkıntı olduğunu söylüyorlar dolayısıyla gerçekten gelip gelmediklerini de bilmiyoruz. 3 kere BTK'ya yazdık ama yine değişen bir şey olmadı. Artık ne yapabiliriz bilmiyorum, elimiz bağlı bekliyoruz. Bu konuyu daha çok rahatsızlığımı dile getirme amacıyla açtım ama öneriniz varsa söylemekten çekinmeyin.

TurkNet'ten gelen ekip bina girişindeki ankastreden ölçüm yaptı mı onda sorun var mı hocam?
Eğer ankastredeki portta sorun yoksa bina içi kabloda sorun vardır. Elektrikçi vasıtasıyla kabloyu yenileyebilirsiniz.
Bina içi kabloya TurkNet veya TT müdahale etmiyorlar.

2 kere kontrol edildi, bina içinde ankastrede sıkıntı yok diyorlar. 2-3 km ötedeki kablolarda sıkıntı varmış.

2 kere kontrol edildi, bina içinde ankastrede sıkıntı yok diyorlar. 2-3 km ötedeki kablolarda sıkıntı varmış.

2-3 km ötedeki kabloda sorun olsaydı, sizin komşularınızda da sorun olması gerekirdi hocam.

Ben de öyle düşünüyorum, öyle deyip geçiştiriyorlar gibi geldi bana.

Size şöyle anlatayım bina kablonuz 12'li kablodur ve TT direğine bağlıdır. (daire sayısına göre kablo çifti değişir) eğer sorun olsaydı binadaki komşularınızda da olurdu.

Modemi bina girişinde ankastredeki sizin porta takıp deneme şansınız var mı?

Şu an yok, bir aralıkta denemeye çalışırım. Kablonun ufak kısmında bir kırık oluşursa sadece sizde sorun yaşanabilir demiş gelen ekip. TürkNet ve Türk Telekom ayrı ayrı ölçüm aldı ikisinde de uzaktaki kabloda sorun var bina içinde sıkıntı yok denildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…