TurkNet'te DSL bağlantısı yok

RRaidyn

Hectopat
Merhaba, bir aydır DSL bağlantısı yok hatası alıyorum. Artık ne işlerimi halledebilir oldum, ne de internette bir şey yapabilir hale geldim. Her akşam düzenli olarak 17:00-19:00 arasında internetim yüzlerce kez kopup, tekrar geliyor. Her defasında da DSL bağlantısı yok hatası alıyorum. Birkaç gün önce azalmıştı fakat tekrar başladı bir rutin halini almaya başladı. TurkNet'e onlarca kez bildiride bulundum ama bana 5-6 saat sonra dönüş yaptıkları için o süre zarfında internet bağlantım zaten düzelmiş oluyor. Eski bağlantıları kontrol etmesini söylediğim de de geçiştirir cevaplar alıyorum. İş başa düştü anlayacağınız.

TurkNet yetkililerinin sözde, Türk Telekom yetkililerine kontrol ettirip "port değişikliği" yaptığını ve o anlık bir problem gözükmediği için destek talebimi sonlandıracağını söylüyor kapatıyorlar. Bizim binada Türk Telekom'un dsl/fiber kutusu var. Önceden Türk Telekom'dan hizmet alırken o kutudan geliyordu bağlantı bize. Şimdi bağlantı eski internet kablolarından geliyor sanırım, o kablolar da karman çorman durumda. Benim internet bağlantımın nereden, hangi kablodan geldiğini nasıl anlayabilirim?

Modemimde bir problem olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Daha önce sorunu yaşamış, çözüme ulaştırmış arkadaşlardan umutla cevap bekliyorum. İş başa düştü. Teşekkürler.

TurkNet yurt içi ve yurt dışı peeringlerinde sorun var, IP havuzu kalabalık.
Bazen 3 gün IP düşmediğini ve internete bağlanamadığımı bilirim.
Sistemleri çok farklı işliyor, kendilerince iyi bir sistem fakat 10/1 kullanıcıyı olumsuz etkileyen bir sistem.
Fiber kutusundan kendi dairene fiber kablo çektir, özel olarak ayrı olarak.
Comnet, GIBIRNet, tbtnet gibi kalabalık olmayan bir firmadan bağlantı sağla.

Bu dediğiniz kablo çekme işlemini nasıl yapacağım, Türk Telekom'un kutusu kilitli. Kendine has bir kilidi var. Ayrıca yasal mıdır buradan kabloyu özel olarak çektirmek?

Bu dediğiniz kablo çekme işlemini nasıl yapacağım, Türk Telekom'un kutusu kilitli. Kendine has bir kilidi var. Ayrıca yasal mıdır buradan kabloyu özel olarak çektirmek?

Evet size kablo bırakırlar, elektrikçi ile anlaşıp veya teknik servisten halledebilirsiniz.
Ama önerim TT saha ekipleri ile iletişime geçip. Daireme kadar özel kablo istiyorum diyebilirsiniz.

Evet size kablo bırakırlar, elektrikçi ile anlaşıp veya teknik servisten halledebilirsiniz.
Ama önerim TT saha ekipleri ile iletişime geçip. Daireme kadar özel kablo istiyorum diyebilirsiniz.
Anladım teşekkürler, daha önce bu işlemi yaptırdınız mı ücreti nedir ?

Anladım teşekkürler, daha önce bu işlemi yaptırdınız mı ücreti nedir?

Yaptırmadım ama 1. katta olduğum için elektrikçi bana gerek olmadığını söyledi.
Yüksek katlara genelde kalorifer borusunun yanından çekiyorlar, kapı üstünden geçirip bırakıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…