TurkNet'te düşük hız almak

BayGörkem

Hectopat
Yer
İstanbul
2 gün önce TurkNet'ten internet almaya başladım. Özgür İletişim Paketi'ni kullanmaktayım. 1 gün içinde en az 10 kere
Speedtest by Ookla'dan hız testi yaptım. Değerlerim hep 49 Mbps ile 54 Mbps arasında çıktı. Kurulum için gelen adam altyapımın 75 Mbps'i desteklediğini ve modemimin de alabileceği en yüksek hız 88 Mbps olduğunu söyledi. Buna rağmen bir türlü 60 bile göremedim. Teknik destek ekibine sorunu belirttim, düzeldi dediler ama sadece hız daha istikrarlı gelmeye başladı, o kadar. Ben bu interneti nasıl 70 Mbps'e yükseltebilirim? Bir de TurkNet'in hız testinde değerlerim neden Speedtest by Ookla'dan daha yüksek çıkıyor?

gg.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:

Hat zayıflaman ve SNR değeri idare eder. Ama çok düşürse kopma yaşayabilirsin.

Aşağıda CRC diye bir şey var. Hattın kaç gündür açık gözüküyor?

Kabloyu kaliteli CAT 6 ile yenilersen belki değerlerin daha iyi olabilir ama kesin değil. Altyapı sorgulamada ne kadar çıkıyor?

Hat zayıflaman ve SNR değeri idare eder. Ama çok düşürse kopma yaşayabilirsin.

Aşağıda CRC diye bir şey var. Hattın kaç gündür açık gözüküyor?

Kabloyu kaliteli CAT 6 ile yenilersen belki değerlerin daha iyi olabilir ama kesin değil. Altyapı sorgulamada ne kadar çıkıyor?

1622219158367.png

Kablom
Bu değerler ve anlamları ile ilgili bir yazın var mı?

CRC hatası paket hatası gibi bir şey oluyordu diye hatırlıyorum. CRC hatası yüksek olursa oyunlarda packet loss yapmaya başlıyor.

Ankastreden modeme gelen kablo ne?
Kablomun linkini koydum ama :) yukarda bir ara oldu Destek açtım düzelttiler. Telefon kablosunu soruyorsanız tam emin değilim öylesine taktık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı