Turksat İnternet Hat Değerleri Nasıl?

Agarwaen3

Decapat
Merhaba yakın zamanda 100Mbps bir tarifeye geçiş yaptım. Apartmanımda Kablonet'in fiber altyapısı var ve uzun zamandan beri Netmaster CBW-383Z4 modemi kullanıyorum. Daha önce bu konuyu açmıştım. Belki belirtmemde fayda olur. Merak ettiğim birkaç şey var:
  1. SNR ve SNR Margin farklı şeyler mi? Çünkü modem sitesinde sadece SNR yazıyor.
  2. Modem sitesinde hat zayıflamasını bulamadım. Bunu nasıl öğrenebilirim veya gözden kaçırmış olabilir miyim?
  3. Şu anki değerlerim nasıl?
  4. "Şu WiFi kanalını seç daha iyi" dediğiniz var mı? Çünkü bazı kanallarda SNR ve ne olduğunu bilmediğim "Güç" değeri farklı. Varsayılan kanal 1'di ben 6 yapmıştım.
  5. Bilgisayar ile modem arasındaki kablo çok eski. Büyük ihtimalle güleceksiniz ama 1 metrelik 10 yıllık CAT5'i CAT6 ile değiştirsem bir işe yarar mı? Yoksa bir fark görmek için apartman içerisindeki kabloları mı değişmeliyim? (Ping konusunda)
  6. Herhangi bir tavsiyeniz var mı? 🙂

Şu an 100 Mbps indirme ve 5 Mbps yükleme hızları alıyorum ve bilgisayarım ile modemim arasında 1 metrelik CAT5 kablo var. Apartmanımdaki kutu:

kutu1.jpg
kutu2.jpg
kutu3.jpg

Speedtest sonuçları:

speedtest.png

Modem sayfasındaki değerler:

modem_1.png

modem_'.png

NOT: WiFi şu an 6. kanalda ve hem WiFi hem de Windows üzerinden Cloudflare DNS kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yakın zamanda 100Mbps bir tarifeye geçiş yaptım. Apartmanımda Kablonet'in fiber altyapısı var ve uzun zamandan beri Netmaster CBW-383Z4 modemi kullanıyorum. Daha önce bu konuyu açmıştım. Belki belirtmemde fayda olur. Merak ettiğim birkaç şey var:
  1. SNR ve SNR margin farklı şeyler mi? Çünkü modem sitesinde sadece SNR yazıyor.
  2. Modem sitesinde hat zayıflamasını bulamadım. Bunu nasıl öğrenebilirim veya gözden kaçırmış olabilir miyim?
  3. Şu anki değerlerim nasıl?
  4. "Şu Wi-Fi kanalını seç daha iyi" dediğiniz var mı? Çünkü bazı kanallarda SNR ve ne olduğunu bilmediğim "güç" değeri farklı. Varsayılan kanal 1'di ben 6 yapmıştım.
  5. Bilgisayar ile modem arasındaki kablo çok eski. Büyük ihtimalle güleceksiniz ama 1 metrelik 10 yıllık CAT5'i CAT6 ile değiştirsem bir işe yarar mı? Yoksa bir fark görmek için apartman içerisindeki kabloları mı değişmeliyim? (Ping konusunda)
  6. Herhangi bir tavsiyeniz var mı? 🙂

Şu an 100Mbps indirme ve 5Mbps yükleme hızları alıyorum ve bilgisayarım ile modemim arasında 1 metrelik CAT5 kablo var. Apartmanımdaki kutu:

Eki Görüntüle 642812Eki Görüntüle 642813Eki Görüntüle 642814

Speedtest sonuçları:

Eki Görüntüle 642811

Modem sayfasındaki değerler:

Eki Görüntüle 642810
Eki Görüntüle 642809

Not: Wi-Fi şu an 6. kanalda ve hem Wi-Fi hem de Windows üzerinden cloudflare DNS kullanıyorum.

Merhaba bende Adana'da oturuyorum barajyolunda aynı internet sağlayıcıyı kullanıyoruz modem modellerimizde aynı ben çok beğenerek kullanıyorum Kablonet'i önerim modem arayüzünde 2. veya 3. kanalları kullanmanız 3 seneye yakındır bende manuel öyle ayarladım.

Hocam gördüğüm kadarıyla apartmana gelen altyapı fiber değil. Bildiğimiz anten kablosuyla geliyor, pinginiz bu yüzden bir miktar fazla olabilir.

Değerler normal.

Cat kablosunu değiştirmen pingi en fazla 0,5 ms değiştirir. (kablonda absürt bir sıkıntı yoksa)

Wifi kanalları hakkında pek fikrim yok :)
Ek olarak ben de Adana'dan Kablonet kullanıyorum, yüksek ping şikayetinden ötürü Superonline Fiber'e geçme arefesindeyim. Sizin cs go gibi oyunlarda ping değerleriniz nasıl? Korkutmak istemem fakat ben cs go'da ortalama 90 ms ping alıyorum..

Merhaba bende Adana'da oturuyorum barajyolunda aynı internet sağlayıcıyı kullanıyoruz modem modellerimizde aynı ben çok beğenerek kullanıyorum Kablonet'i önerim modem arayüzünde 2. veya 3. kanalları kullanmanız 3 seneye yakındır bende manuel öyle ayarladım.

Neden 2. ve 3. kanallar hocam? Bir de bu SNR değerinin solunda yazan Güç ne oluyor bilen var mı? Fazla olması mı iyi az olması mı? Ona göre doğru bir kanal seçmek istiyorum da.

Hocam gördüğüm kadarıyla apartmana gelen altyapı fiber değil. Bildiğimiz anten kablosuyla geliyor, pinginiz bu yüzden bir miktar fazla olabilir.

Değerler normal.

Cat kablosunu değiştirmen pingi en fazla 0,5 ms değiştirir. (kablonda absürt bir sıkıntı yoksa)

Wifi kanalları hakkında pek fikrim yok :)
Ek olarak ben de Adana'dan Kablonet kullanıyorum, yüksek ping şikayetinden ötürü Superonline Fiber'e geçme arefesindeyim. Sizin cs go gibi oyunlarda ping değerleriniz nasıl? Korkutmak istemem fakat ben cs go'da ortalama 90 ms ping alıyorum..

Ben de anlamadım hocam fiber değil sanırım. Ama internette sorguladığımda ve müşteri hizmetlerinden sorduğumda fiber altyapı var deniyor. Bu fotoğrafını yüklediğim kutunun üzerini boyamışlar hangi ISS'ye ait olduğu görünmüyor. Belki de yanlış kutuyu çekmişimdir 😄
CS pek oynamadığım için dereceli Ping değerlerini hatırlamıyorum. Az önce Basit eğlence girdim 90-100ms ping vardı. Ölüm maçında ise skor tablosunda 75ms, net_graph kodu ile çıkan grafikte 85ms ping vardı. Rainbow Six Siege oynarken 65-70 arasında ping alıyorum. En son LoL oynadığımda 35ms görmüştüm büyük ihtimalle değişmemiştir.

Dostum SNR degeriniz tas gibi hattinizda sorun yok masallah. Wi-Fi ayarlarinda 5 GHz varsa tabii ki kablosuz daha yüksek hiz alirsiniz ama yoksa yapacak bir şey yok.

Anladım hocam teşekkürler. Wi-Fi 2.4Ghz destekliyor en fazla o yüzden değiştiremiyorum. Bu SNR değerinin solunda yazan Güç neyi ifade ediyor biliyor musunuz? Hem Güç hem de SNR en yüksek olanı mı seçeyim veya öncelik hangisinde olsun bir fikriniz var mı acaba?

Kutu doğru hocam. KabloNet sevdiğim bir sağlayıcı olmasına rağmen, yüksek hızlar sunarak "fiber" adı altında koaksiyel anten kablosu ile hizmet veriyor.( En azından Adana'da böyle) Bu huylarını sevmiyorum. Normalde "fiber" dediğimiz internet ya daireye kadar fiber olur ya da binaya kadar.

Velhasıl Kelam, oyunlardaki yüksek (bana göre) gecikme süreleri dışında hız veya başka bir konuda stabilite sorunu yok, kusursuza çok yakın.( en azından Adana için). İyi günlerde kullanın.
Ek olarak kullandığınız ip bloğuna öğrenebilir miyim? Bilmiyorsanız 1.1.1.1 adresine tracert atarak öğrenebilirsiniz. İlk çıkan adresler bunu belli eder.

Neden 2. ve 3. kanallar hocam? Bir de bu SNR değerinin solunda yazan güç ne oluyor bilen var mı? Fazla olması mı iyi az olması mı? Ona göre doğru bir kanal seçmek istiyorum da.

Ben de anlamadım hocam fiber değil sanırım. Ama internette sorguladığımda ve müşteri hizmetlerinden sorduğumda fiber altyapı var deniyor. Bu fotoğrafını yüklediğim kutunun üzerini boyamışlar hangi ISS'ye ait olduğu görünmüyor. Belki de yanlış kutuyu çekmişimdir 😄
CS pek oynamadığım için dereceli ping değerlerini hatırlamıyorum. Az önce basit eğlence girdim 90-100MS ping vardı. Ölüm maçında ise skor tablosunda 75MS, NET_GRAPH kodu ile çıkan grafikte 85MS ping vardı. Rainbow Six Siege oynarken 65-70 arasında ping alıyorum. En son LoL oynadığımda 35MS görmüştüm büyük ihtimalle değişmemiştir.

Anladım hocam teşekkürler. Wi-Fi 2.4GHz destekliyor en fazla o yüzden değiştiremiyorum. Bu SNR değerinin solunda yazan güç neyi ifade ediyor biliyor musunuz? Hem güç hem de SNR en yüksek olanı mı seçeyim veya öncelik hangisinde olsun bir fikriniz var mı acaba?

Açıkcası deneme yanılma yöntemiyle buldum diyebilirim. Ve obss varlığı da kapalı bende sizinkine göre 10 ping daha düşük alıyorum genel ortalamada belki işine yarar.

Kutu doğru hocam. KabloNet sevdiğim bir sağlayıcı olmasına rağmen, yüksek hızlar sunarak "fiber" adı altında koaksiyel anten kablosu ile hizmet veriyor.( En azından Adana'da böyle) Bu huylarını sevmiyorum. Normalde "fiber" dediğimiz internet ya daireye kadar fiber olur ya da binaya kadar.

Velhasıl Kelam, oyunlardaki yüksek (bana göre) gecikme süreleri dışında hız veya başka bir konuda stabilite sorunu yok, kusursuza çok yakın.( en azından Adana için). İyi günlerde kullanın.
Ek olarak kullandığınız ip bloğuna öğrenebilir miyim? Bilmiyorsanız 1.1.1.1 adresine tracert atarak öğrenebilirsiniz. İlk çıkan adresler bunu belli eder.

Keşke gerçek fiber kablolar olsaydı belki biraz daha düşük ping değerlerini görürdüm. Tracert attım hocam ama bu sonuçlardan hiçbir şey anlamıyorum ben siz daha iyi bilirsiniz.

Açıkcası deneme yanılma yöntemiyle buldum diyebilirim. Ve obss varlığı da kapalı bende sizinkine göre 10 ping daha düşük alıyorum genel ortalamada belki işine yarar.

Ben de OBSS kapayıp deneyim hocam belki bir işe yarar.

Bu arada az önce Kablosuz AP tarama yaptım onun sonuçlarını da atabilirim ama sanırım akşam 19.00 gibi tarama yapmak daha sağlıklı olur. Bugün tekrar hat değerlerine baktım ve bazıları değişmişti mesela Downstream kanalında düzeltilebilir tablolar değerleri farklı ama ne ifade ediyor bilmiyorum. Kablosuz ayarlarında ise 802.11n modu otomatikte, düzenleyici modu diye bir ayar var oradan 802.11d ve h yapabiliyorum ama sanırım en iyisi n oluyor net bir bilgi bulamasam da.

DNS değiştirmek için IPv4 yarat demem de gerekiyor mu yoksa şuan ki ayarlar yeterli mi? Neyin ne olduğunu bilmediğim için karalayim dedim paint ile 😃

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    28,6 KB · Görüntüleme: 137
  • Opera Anlık Görüntü_2020-08-19_122228_192.168.0.1.png
    Opera Anlık Görüntü_2020-08-19_122228_192.168.0.1.png
    25,9 KB · Görüntüleme: 177
  • Opera Anlık Görüntü_2020-08-19_122258_192.168.0.1.png
    Opera Anlık Görüntü_2020-08-19_122258_192.168.0.1.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 120
  • Opera Anlık Görüntü_2020-08-19_122320_192.168.0.1.png
    Opera Anlık Görüntü_2020-08-19_122320_192.168.0.1.png
    19,4 KB · Görüntüleme: 149
Keşke gerçek fiber kablolar olsaydı belki biraz daha düşük ping değerlerini görürdüm. Tracert attım hocam ama bu sonuçlardan hiçbir şey anlamıyorum ben siz daha iyi bilirsiniz.
Türk telekom ip bloğu denk gelmiş hocam. Superonline ip bloğunda 5-6 ms daha düşük ping değerleri alabiliyorsunuz fakat bence uğraşmayın değerler güzel.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı