Merhaba yakın zamanda 100Mbps bir tarifeye geçiş yaptım. Apartmanımda Kablonet'in fiber altyapısı var ve uzun zamandan beri Netmaster CBW-383Z4 modemi kullanıyorum. Daha önce bu konuyu açmıştım. Belki belirtmemde fayda olur. Merak ettiğim birkaç şey var:
Şu an 100 Mbps indirme ve 5 Mbps yükleme hızları alıyorum ve bilgisayarım ile modemim arasında 1 metrelik CAT5 kablo var. Apartmanımdaki kutu:
Speedtest sonuçları:
Modem sayfasındaki değerler:
NOT: WiFi şu an 6. kanalda ve hem WiFi hem de Windows üzerinden Cloudflare DNS kullanıyorum.
- SNR ve SNR Margin farklı şeyler mi? Çünkü modem sitesinde sadece SNR yazıyor.
- Modem sitesinde hat zayıflamasını bulamadım. Bunu nasıl öğrenebilirim veya gözden kaçırmış olabilir miyim?
- Şu anki değerlerim nasıl?
- "Şu WiFi kanalını seç daha iyi" dediğiniz var mı? Çünkü bazı kanallarda SNR ve ne olduğunu bilmediğim "Güç" değeri farklı. Varsayılan kanal 1'di ben 6 yapmıştım.
- Bilgisayar ile modem arasındaki kablo çok eski. Büyük ihtimalle güleceksiniz ama 1 metrelik 10 yıllık CAT5'i CAT6 ile değiştirsem bir işe yarar mı? Yoksa bir fark görmek için apartman içerisindeki kabloları mı değişmeliyim? (Ping konusunda)
- Herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Şu an 100 Mbps indirme ve 5 Mbps yükleme hızları alıyorum ve bilgisayarım ile modemim arasında 1 metrelik CAT5 kablo var. Apartmanımdaki kutu:
Speedtest sonuçları:
Modem sayfasındaki değerler:
NOT: WiFi şu an 6. kanalda ve hem WiFi hem de Windows üzerinden Cloudflare DNS kullanıyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: