Tuşa ses ayarı atamak

Elimde bir ses var. F12'ye bastığımda bu sesin gelmesini nasıl sağlarım?
Macro kullanmanız gerek. Eğer macro kullanamıyorsanız size VoiceMod programını öneririm. Free versiyonunda Soundpad bölümüne yanlış hatırlamıyorsam 6 tane ses atayabiliyorsunuz.


Ek olarak ses değiştirme özelliği de var. Ancak free versiyonunda ses efektleri kısıtlı.

Tuş atamalarını ise büyük bir klavyedeyseniz (num padli) ve kullanmıyorsanız ok tuşlarının üstündeki 9 adet tuştan istediklerinize atayabilirsiniz. Mesela ben PRT SC tuşunu ekran görüntüsü almak için, SCR LOCK tuşunu Discord'da kendimi susturmak için ve INS tuşunu da kendimi sağırlaştırmak için kullanıyorum. Geri kalan tuşlara VoiceMod'un Soundpad'ine yüklemiş olduğum ses dosyalarını atadım.
 
Günlük kullanılan tuşlara atamanızı önermiyorum herhangi bir oyunda aksilik çıkabilir. 😃 En köşeden sık kullanmadığınız bir tuşa atayın.
 
Klavye'nin makrosu yok.Voice Mod'da nasıl yapılacağını anlatır mısınız ?
Tabiki. Attığım linkten VoiceMod'u ücretsiz olarak indirin. Dosyayı açıp kurulumu tamamlayın. Ardından size birkaç ayar yaptıracak. O bölümde hoparlör olarak kullandığınız hoparlörü ve mikrofon olarak kullandığınız mikrofonu seçin.

Ayarlamayı tamamladığınızda size sanal bir mikrofon oluşturacak. Ses dosyası/dosyalarını çalacağınız uygulama veya oyunlarda mikrofon olarak oluşturduğu mikrofonu seçmeniz gerekiyor (İsmi VoiceMod ile başlar).

Ses dosyalarını eklemek içinse uygulamadan "Soundpad" isimli bölüme girip boş olan bölümlerdeki "+" logosuna basıp ses dosyasının yerini göstereceksiniz. Ardından sağ taraftan ses düzeyini ayarlayabilir, "Add keybind"a basarak da bir tuş atayabilirsiniz.

Sorun yaşarsanız uygulamayı açıp ekran görüntüleri paylaşabilirim.
 
Yaptım.Ama bu sesin discordda duyulmasını istiyorum.Nasıl yaparım ?
"Kullanıcı Ayarları"na girin.
1608407555299.png


"Uygulama Ayarları"ndan "Ses ve Görüntü"ye tıklayın.
1608407575056.png


"Ses Ayarları" sekmesinden "Giriş Aygıtı"nı "Mikrofon (Voicemod Virtual Audio Device (WDM))" olarak değiştirin.
1608407588351.png
 

Geri
Yukarı