Tutanak Aldım Sicile İşlenir mi?

  • Konuyu başlatan delay
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 85B

delay

Kilopat
Katılım
20 Şubat 2016
Mesajlar
19
Arkadaşlar ben okula biber gazı yapıp götürdüm tutanak falan yazdırdılar. Bir tane arkadaşım da bu olayın içerisindeydi uzaklaştırma aldı babamı falan aradılar babam bana sordu ne yaptın diye ben anlattım yarın babamı okul çağırıyor. Sizce bu tutanak sicilime işlenir mi? Aslında benim suçum hafifmiş arkadaşıma göre müdür söyledi zaten ben birine sıkmadım o sıkmış sizce ne olur? Aranızda çok tutanak imzalayan biri varsa cevaplasın lütfen.
 
Biber gazı yapmak nedir abi :D Hadi yap, hobi olarak yine yap ama okula götürmek nedir asıl :D Yani konuyla alakalı fazla bilgim yok ama şahsen tahmin ettiğimi söyleyebilirim ki sadece "götürmen" abartılacak bir şey değil. Siciline işleyeceğini düşünüyorum maalesef ama hafif bir suç bu tabii eğer suç olarak sayılacaksa ve de siciline yazılacaksa.
 
@Leonidas abi ben dün tutanak imzaladım fakat disiplin kurulunda.Ama ders notlarım çok iyi ve öğretmenlerim beni seviyor.Hatta disiplin kurulundaki hoca bile demişti.Fakat can alıcı nokta şu ki benim olayda bir suçum yok.Sadece olayın içinde olduğum için ceza alıyorum.Ve ayrıca orada imzaladığım tam tutanak da değildi hoca bana ifade olduğunu söylemişti.Acaba bu olaydaki imzaladığım tutanak siciler işler mi ?
 
Kardeşim resmi bir belge ise siciline işler. Ama aynı suçu bidaha işlemezsen siliniyor diye duymustum. İfade aldılarsa disiplin kurulunda ceza gelir. Uzaklaştırma veyahut kınama yersin. Bunlar sicile işler. Ama bildiğim kadarı ile bidaha yapmamak veya 68 Lira tutarı bir ceza ile mezun olduktan sonra iyi hal ve hareketlerine dayanarak silebiliyorlarmıs. Yinede sen bi arastır.
 
Kardeşim ben 2-3 defa imzalamıştım. Sonunda sicil tertemiz. Genelde korkutmak için imzalatırlar. Sen disiplin kurulunun karşısına çıkarsan işlenir siciline. Ama çıkmazsan kafana takma.
Ben Okula telefon getirmiştim normalde yasak ve tutanak tutulacagını söylediler sicilime işler mi,öğretim hayatımı etkiler mi ?
 
Bizim okulda telefonu kutuya koyuyorlar ve arkadaşım koymadı ve telefonu bana verdi bende bulundu. Tutanak tutulmuş hoca dedi ama ifade falan yazmadım ve bu cuma disiplin kurulu toplanacakmış ben belge almaya hak kazanıyorum, verirler mi? Uzaklaştırma alır mıyım?
 
Ortaöğretimde sene sonu kurul tekrar toplanır, dönem boyunca sıkıntı çıkarmazsan sene sonunda kurul siler bu durumu. Anne ve babanla durumu konuş, okulun etrafı tekin bir yer değilse, kendini korumak için yanına aldığını hatta babanın da bunu söylediğini belirt. Gerekirse babanla da konuşsunlar.

abilerim ablalrım merhaba bizimokulda telefoonu kutuya koyuyorlar ve arkadaşım koymadı ve telefonu bana verdi bende bulundu tutanak tutulmuş hoca dedi ama ifade falan yazmadım ve bu cuma disiplin kurulu toplanackmış ben belge almaya hak kazanıyorum verirler mi ne olur acil cevap verin ve uzaklaştırma alır mıyım ben acill cavep verin

Yahu ne tutanağı 🙂 En fazla telefonuna el koyar birkaç hafta ya da velin gelsin alsın denir. Ailelerinizle durumu konuşmaktan korkmayın. Pasif durmayın. Ama biraz da dikkat edin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı