TV Box önerisi

Bir de tavsiyem hangi cihazı alacaksanız alın mümkünse 4K olanını alın bir iki sene sonra TV değiştirirseniz cihazı en azından değiştirmeniz gerekmez tekrar. Kolay bozulan cihazlar değil zaten 4-5 sene götürür sizi.
Bunu bi düşüneyim hocam. Televizyon desteklemiyor diye 4K almama gerek yok diye düşünüyordum da TV'yi değişitirsem dediğiniz gibi tekrar almam gerekecek sonuçta.

Amazon Fire TV'leri tavsiye etme sebebim arayüzünün daha akıcı çalışması. Mi Stick 4K kumandası arasıra takılma yaparken Amazon Fire TV cihazlarında böyle bir şey hemen hemen hiç olmuyor.
Hocam sürekli kullanmayacağım zaten. Yine de göze çarpacak kadar fazla mı oluyor bu takılmalar?
Ama nasıl yapacağınızı öğrendikten sonra hiçbir zorluk yaşamadan kurabiliyorsunuz.
Bu konuda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. APK'yı bir şekilde yüklerim.
Mesela oyun oynayacağım, Google Play'deki oyunları oynamak istiyorum diyorsanız bir gamepad ile TV ekranında falan o zaman mecburen Google Play hesabı gerektiren Mi Stick almanız gerekiyor.
Oyun oynamayağım. Aklıma da Google Play hesabı gerektiren ve kullanacağım bir şey de gelmedi şu an.

Peki Amazon Fire ile Google Chromecast arasında hangisini önerirsiniz?

Bunu bi düşüneyim hocam. Televizyon desteklemiyor diye 4K almama gerek yok diye düşünüyordum da TV'yi değişitirsem dediğiniz gibi tekrar almam gerekecek sonuçta.

Hocam sürekli kullanmayacağım zaten. Yine de göze çarpacak kadar fazla mı oluyor bu takılmalar?

Bu konuda sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. APK'yı bir şekilde yüklerim.

Oyun oynamayağım. Aklıma da Google Play hesabı gerektiren ve kullanacağım bir şey de gelmedi şu an.

Peki Amazon Fire ile Google Chromecast arasında hangisini önerirsiniz?

Hocam yani bende hem Fire TV hem Mi Stick olduğu için doğal olarak takılmalar olunca gözüme takılıyor. Bazen kumandaya basıyorsun ilk anda algılamıyor falan. Yani sıklık veremem ama var sonuçta böyle bir durum. Ayrıca Mi Stick'in 1080p olan eski versiyonunu kullanmadım ama biraz araştırırsanız internetteki kullanıcı yorumlarında baya sorunlu bir cihaz olduğunu görebilirsiniz.

Chromecast'i kullanmadığım için bir şey diyemiyorum.

Bu arada Sahibinden üzerinde kutusu açılmamış Fire TV 4K piyasa fiyatına göre çok daha uyguna bulabilirsiniz. Yurt dışından getirip satanlar oluyor. Ben de o şekilde almıştım 3 sene önce.

Bu arada kullanmayı düşündüğünüz uygulamaların isimlerini yazarsanız Fire TV'de ya da Mi Stick'te çalışıyor mu kontrol edebilirim.

Hocam yani bende hem Fire TV hem Mi Stick olduğu için doğal olarak takılmalar olunca gözüme takılıyor. Bazen kumandaya basıyorsun ilk anda algılamıyor falan. Yani sıklık veremem ama var sonuçta böyle bir durum. Ayrıca Mi Stick'in 1080p olan eski versiyonunu kullanmadım ama biraz araştırırsanız internetteki kullanıcı yorumlarında baya sorunlu bir cihaz olduğunu görebilirsiniz.

Chromecast'i kullanmadığım için bir şey diyemiyorum.

Bu arada Sahibinden üzerinde kutusu açılmamış Fire TV 4K piyasa fiyatına göre çok daha uyguna bulabilirsiniz. Yurt dışından getirip satanlar oluyor. Ben de o şekilde almıştım 3 sene önce.

Bu arada kullanmayı düşündüğünüz uygulamaların isimlerini yazarsanız Fire TV'de ya da Mi Stick'te çalışıyor mu kontrol edebilirim.
Hocam Youtube var. Bunun çalıştığını zaten söylediniz. S Sport+ var, ve Inat TV Box var. Bunlar dışında kullanacağım bir şey aklıma gelmiyor. Bunlar da çoğu cihazda kullanılabiliyor diye biliyorum.

Hocam Youtube var. Bunun çalıştığını zaten söylediniz. S Sport+ var, ve Inat TV Box var. Bunlar dışında kullanacağım bir şey aklıma gelmiyor. Bunlar da çoğu cihazda kullanılabiliyor diye biliyorum.

S Sport+ denemedim kurup size bilgi veririm. Diğerleri çalışıyor.

GÜNCELLEME:

Hocam S Sport+ uygulaması maalesef Fire TV'de çalışmadı. İki farklı APK indirip kurdum. Kuruluyor ama uygulamaya tıklayınca açılmıyor.

Xiaomi Mi Stick'te ise Google Play'den aratarak kurdum ve onda uygulama açıldı.

Son düzenleme:
Mi Box S 2.nesil düşünürsen şu an indirim varmış.

Evet stick yerine box olanları alırsanız ethernet kablosuyla da bağlayabilirsiniz. Gerçi Stickler için de ekstra bir aparat alınca oluyor ama yer sıkıntısı yoksa TV çevresinde, box olanlar daha iyi olabilir.

Evet stick yerine box olanları alırsanız ethernet kablosuyla da bağlayabilirsiniz. Gerçi Stickler için de ekstra bir aparat alınca oluyor ama yer sıkıntısı yoksa TV çevresinde, box olanlar daha iyi olabilir.
Evet direk bağlanmıyor ama Ugreen'in USB çoklayıcısı ile ağ kablosu bağlanır hale gelebiliyor.

Bildiğim kadarıyla tekleme açısından stick'lerden daha iyi.

S Sport+ denemedim kurup size bilgi veririm. Diğerleri çalışıyor.

GÜNCELLEME:

Hocam S Sport+ uygulaması maalesef Fire TV'de çalışmadı. İki farklı APK indirip kurdum. Kuruluyor ama uygulamaya tıklayınca açılmıyor.

Xiaomi Mi Stick'te ise Google Play'den aratarak kurdum ve onda uygulama açıldı.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim.

Mi Box S 2.nesil düşünürsen şu an indirim varmış.

Tamamdır hocam ben şuna bi bakayım hemen.

Şu an Tivibu Decoder var evde. Onun yerine koyacağım.

Hocam peki Ethernet kablosunu saymazsak Wi-Fi ile kullanacağım dersem hangisini tavsiye edersiniz? Mi Box S mi yoksa Stick mi?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim.

Tamamdır hocam ben şuna bi bakayım hemen.

Şu an Tivibu Decoder var evde. Onun yerine koyacağım.

Hocam peki Ethernet kablosunu saymazsak Wi-Fi ile kullanacağım dersem hangisini tavsiye edersiniz? Mi Box S mi yoksa Stick mi?

Yani Mi Box olanın donanımı daha iyi sanırım (öyle hatırlıyorum ama birebir bakmadım). Stick olanlar doğrudan HDMI'a bağlandığı için daha pratik oluyor ama Box olanlar daha iyi cihazlar genelde bu tip ürünlerde hep böyledir. Wifi ile kullanım konusunda ikisi arasında çok fark olmaz ama daha güçlü bir donanım sebebiyle Box olanını tercih edin bütçeniz yeterse.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı