TV paneli olarak OLED vs QLED vs qd-mini LED

Bütçe
75000
Daha fazla  
Merhaba iyi akşamlar dilerim.

Yakında televizyon alacağım. Başlıkta belirtildiği üzere 3 model arasında kaldım. Büyük televizyonları seviyorum bu yüzden 65 inç bir model bakıyorum ama 75 inç Olursa'da hayır demem. Yakında'da otursam veya uzakta da otursam izlemek keyif veriyor. Günün birçoğunu çalışarak geçiyorum. Akşam eve gelince mısırımı alıp film izlemek istiyorum. OLED renkleri çok iyi gösteriyor yüksek bütçeli ve yanma olayı var. Neo QLED görüntü çok iyi yanma olayı orta seviyelerde (75 inç indirimde olduğu için aşağıda 75 inç modelini paylaşıyorum). Qd-mini LED ise yüksek parlaklık ve yanma olayı en alt seviyelerde uzun ömürlü.

Tercih konusunda kafam çok karışık. Düşük bir seviye OLED mi tercih etmeliyim? Orta bir seviye Neo QLED mi? Yoksa premium bir seviye ve uzun ömürlü qd-mini LED mi?

Cihazlar:

OLED: https://www.akakce.com/televizyon/e...-alicili-smart-oled-tv-fiyati,1050230412.html
Neo QLED: https://www.akakce.com/televizyon/e...cili-smart-neo-qled-tv-fiyati,1053219398.html
Qd-mini LED: https://www.akakce.com/televizyon/e...oogle-smart-miniled-tv-fiyati,1090120625.html

Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu açıklığa kavuşturalım. Her ne kadar Q7C veya C7K daha üst segment bir Mini LED televizyon olsa da 75QN70F de bir QD Mini LED televizyondur. Samsung'un sayfasında Quantum Dot katmanının yer aldığını doğrulayabilirsiniz. TCL QD-Mini LED kavramını daha çok kullandığı için burada bir yanılgıya düşmüş olabilirsiniz.

Açıkçası en iyi Mini LED bile OLED canlılığına ancak yaklaşabilir. Kafanız rahat olsun isterseniz C7K güzel televizyon.

Şunu açıklığa kavuşturalım. Her ne kadar Q7C veya C7k daha üst segment bir mini LED televizyon olsa da 75qn70F de bir qd mini LED televizyondur. Samsung'un sayfasında quantum dot katmanının yer aldığını doğrulayabilirsiniz. TCL qd-mini LED kavramını daha çok kullandığı için burada bir yanılgıya düşmüş olabilirsiniz.

Açıkçası en iyi mini LED bile OLED canlılığına ancak yaklaşabilir. Kafanız rahat olsun isterseniz C7k güzel televizyon.

TCL güzel firma fakat servisi çok sıkıntılı diyen var hocam çevremde forumlarda. Aslında bu yüzden Samsung listeye koyuyorum normalde ilk almak istediğim TLC 75 inç modeli 75C6K idi ama ses sistemi 65Q7C modelinden düşük olunca 65 inç modeli alasım geldi. TCL servisi hakkında bir yorumunuz var mıdır ?

TCL güzel firma fakat servisi çok sıkıntılı diyen var hocam çevremde forumlarda. Aslında bu yüzden Samsung listeye koyuyorum normalde ilk almak istediğim TLC 75 inç modeli 75C6K idi ama ses sistemi 65Q7C modelinden düşük olunca 65 inç modeli alasım geldi. TCL servisi hakkında bir yorumunuz var mıdır ?
İthalatçısı Bilkom. Bu anlamda iyi. Ancak servis durumu bölgesel olarak değişir. Benim yaşadığım yerde sıkıntısız diyebilirim.

İthalatçısı Bilkom. Bu anlamda iyi. Ancak servis durumu bölgesel olarak değişir. Benim yaşadığım yerde sıkıntısız diyebilirim.

Anladım hocam. Samsung Neo QLED içinde mini LED demiştiniz. Samsung teklonojisimi mi yoksa TCL teklonojisimi ve hangisi uzun süre bizi götürür? OLED ekranların erken solduğunu okumuştun aldıkmı uzun süre kullanalım istiyorum bu soruyu bu yüzden sorma gereksinimi duydum.

Anladım hocam. Samsung Neo QLED içinde mini LED demiştiniz. Samsung teklonojisimi mi yoksa TCL teklonojisimi ve hangisi uzun süre bizi götürür? OLED ekranların erken solduğunu okumuştun aldıkmı uzun süre kullanalım istiyorum bu soruyu bu yüzden sorma gereksinimi duydum.
Samsung'un 4K'daki en üst segment Mini LED'i olan QN90F'te bile aydınlatma bölgesi sayısı çok az. Her türlü TCL Mini LED derim ben.

QN90F ile C8K'yı mağazada bölgesel aydınlatma testiyle karşılaştırmış biri olarak söylüyorum.

Samsung'un 4K'daki en üst segment mini LED'i olan QN90F'te bile aydınlatma bölgesi sayısı çok az. Her türlü TCL mini LED derim ben.

QN90F ile C8K'yı mağazada bölgesel aydınlatma testiyle karşılaştırmış biri olarak söylüyorum.

Anladım hocam vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Bugün bir MediaMarkt gidip 75 ile 65 inç boylarına bakacağım. Onun doğrultusunda ise TCL marka sipariş geçeçeğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı