TVS Jupiter 125 vs Honda Activa 125

Alcheinz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, başlıkta belirttiğim Honda ve TVS motosiklet modelleri arasında bir tercih yapmakta kararsızım. Honda’ya karşı daha olumlu bakıyorum çünkü hem parça kalitesi hem de servis hizmetleri açısından daha güvenilir olduğunu düşünüyorum. Honda, Türkiye’ye montajlı bir şekilde gelirken, TVS parçalar halinde geliyor ve Türkiye’de monte ediliyor. Bu durum, kasada eğrilikler, direksiyon çevirirken kabloların sürtmesi veya sele altındaki kabloların düzgün yerleştirilmemesi gibi bazı sorunlara yol açabiliyor. Yine de genel olarak iki motosikletin teknik özellikleri oldukça benzer.

TVS kullandığımda hissiyatını oldukça beğendim. Fiyat konusuna gelirsek, TVS 75.000 TL idi ancak şu anda fiyatı 64.000 TL’ye düştü ve bunun birkaç günlük bir indirim olduğunu söylediler. Honda ise 90.000 TL. Aradaki fiyat farkı oldukça büyük, bu yüzden TVS daha cazip hale geldi.

Sizden ricam, aranızda TVS kullanan varsa veya bu motosikletler hakkında deneyim sahibi olanlar, servis kalitesi, malzeme dayanıklılığı ve uzun vadeli kullanım açısından bana ne gibi artılar ya da eksiler sunabileceğini paylaşabilir mi? Kendi yorumlarınızla hangi motosikleti tercih etmem gerektiği konusunda öneride bulunursanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dio'nun kalitesi activadan daha yüksek sanırım. Activa ile sorun yaşayan 1-2 kişiye denk geldim. Dio'nun jantları büyük olduğu için daha konforlu ayrıca. Fiyatı da daha uygun olduğu için ben Dio önereceğim.

TVS'yi kötülemek gibi olmasın ama bu iki modeli karşılaştırmak bence Honda'ya haksızlık olur. Her yönden ( fiyat hariç ) üstün bence.

Rahat oturuş
Yakıt performansı
Servis ve yedek parça

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı