TVS Raider 125 alınır mı?

Raider 125 tercih edilebilir. Başlangıç için idealdir.

Yeni başlayan biri için ABS olmaması tehlikeli. Zaman zaman istemsizce frenleri sert sıkma ihtimali var.

"Scooter ile alış sonra vitesliye geçersin" mantığına karşıyım. Trafiği görme ve alışma açısından iyi olabilir ancak vitesli motoru sürmekle scooter sürmek aynı değil. TVS'ya da diğer 125'lik manuel motorlarla başlamak gayet normal. Hatta ben 250'lik ile başladım (250NK). İlk başta ana yollarda trafiğe çıkıp bir yerlere gitmek yerine evinin yakınlarında turlamak alışmana yardımcı olur.

2 tekerleğin kitabını yazmış olan aea bile scooterla başlayın diyorsa bu işte bir bilinen vardır hocam. Adam hayatında motosikelt sürmemiş. Çevremde ne kadar vitesli kullanan varsa hepsi scooterla başladı. Siz belki istisnasınızdır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Trafiğe alışmak için basit bir şeyle başlaması lazım bana kalırsa. Vitesli ile çok zorluk yaşar trafikte. vitesli ile ilk başlarda trafikte düşme ihtimali daha fazla en azından scooterla trafik yönetimini geliştirir.

14 binde yatak sardı, ne ön kaldırıldı ne de servis bakımları aksatıldı. Yağlama yapamadığı için gitti, kendi servisleri çakma yağ kullanıyor. Başka marka önersemde bir işe yaramaz. CFMOTO, TVS, Mondial, RKS hepsi genellikle aynı yerde satılıyor ve servisleri aynı dükkân oluyor. Onun dışında 2 sene kullandım, ilk motorumdu. Lisedeyken bir defa cup motorlu arkadaşın arkasına oturmuştum, hoşuma gitmişti; heves edip Raider almıştım. Benim şansıma mıdır bilmiyorum ama bana hiç sağlam gelmedi, sürekli bir sorun açıyordu. Bence bu fiyata değecek motor değil, ama genel olarak hiçbir 125CC şu anki fiyatlarına değmez; hepsi dandik mal, 5 kuruş etmez. 18 yaşını bekle, başını ağrıtmayacak bir şey al.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 tekerleğin kitabını yazmış olan aea bile scooterla başlayın diyorsa bu işte bir bilinen vardır hocam. Adam hayatında motosikelt sürmemiş. Çevremde ne kadar vitesli kullanan varsa hepsi scooterla başladı. Siz belki istisnasınızdır ama istisnalar kaideyi bozmaz. Trafiğe alışmak için basit bir şeyle başlaması lazım bana kalırsa. Vitesli ile çok zorluk yaşar trafikte. Vitesli ile ilk başlarda trafikte düşme ihtimali daha fazla en azından scooterla trafik yönetimini geliştirir.

Kitabını yazdığını kim söylüyor Aea'yı severim fakat bu dediğin abartı olmuş. Tabii ki bilgili birisi ama kitabını falan yazmış değil ayrıca 250CC motorlar bile bana kalırsa başlangıç için uygun. Kuzenim motora R25 ile başladı ve MT25'e geçti ve şu an MT25 kullanmaya devam ediyor. Bende Mondial Drift L ile başladım ve 3. günde temel şeyleri çözdüm yokuş kalkış, yokuşta durma, frenleme, yarım debriyaj kullanımı gibi şeyler yani örnek vereyim Scooter'dan vitesliye geçişte yokuş kalkış arkadaş için çok zor olur ama vitesli ile başlarsa bunlara erkenden alışabilir.

TVS Raider 125 almak istiyorum hiç motor bilgim yok düşe kalka öğreneceğim, bu başlangıç motorum olsun istiyorum. Forumlardaki ve internetteki küçük araştırmalarım ile F/P ve başlangıç motoru olarak bunu gördüm, 16 yaşına gireceğim. 16 yaş ehliyetine uygun bir motor mu, ayrıca anladığım kadarıyla ABS yokmuş, benim için bir dezavantajı olur mu sizce? Hızlı sürmeyeceğim liseli olduğum için sadece görünüşe önem vermek istiyorum.

Bende daha önce hiç motor sürmeden ehliyete yazıldım ve 5 ay önce TVS Raider aldım bu 5 ayda frenlere alıştıktan sonra frenlemek bana gayet basit geliyor onun dışında kronik tek vites göstergesi arada bir bozuluyor şu an 6bin km orijinal koruma demiri var lastikleri değişmediğim için 2 kere düştüm kayarak suda motorda hiçbir hasar yok şu anda motor 5 aylık süreçte bana yapıştırdığım stickerlar ve bakım ücreti dışında hiç masraf çıkarmadı yolda karşılastiğim kişilerde genel olarak hep memnunlardı şaşe kırma gibi kronikler tekere çekersen oluyor bence 2ci el Japon'dan sıfır hint mantıklı CC yükselticen zaman Japon alırsın bu 125CC acemilik atıcan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı