6000 kmyi biraz geçtim. Uzun yolda eşimle birlikte çok kullandım. Denizli Kuşadası günü birlik gidip yüzüp gelmişliğim var. 2 Hafta önce yine eşimle birlikte 450 km yol yaptım.
Bakım aralığını kısa tutuyorum. arada bir vidaları kontrol edip locktite sürüyorum. bu nedenle çok bir problem yaşamadım. sadece 3 kez sorun yaşadım.
1) vites pedalı vidası gevşedi ve yere düştü. (2 haftada bir sıkıyordum fakat bir gün üşendim sıkmadım yere düştü. ardından locktite sürdüm 1 yıldır tekrar gevşemedi. bağlantı yerine pul atarak da çözenler var. bende pula gerek kalmadı.)
2) orta sehpanın ayakla basılan yeri kaynak yerinden ayrıldı. fabrika ücretsiz parça yolladı. garanti kapsamında ücretsiz değişti. parça 3 haftada geldi.
3) arka fren müşürünün teli koptu, müşür sağlam ve fren çalışıyor. garantiden parça istendi. 2. haftaya girdik bekliyorum.
bununla birlikte motorun performansı ve yakıt tüketimi 125 cc bir motora göre çok iyi. trip metreyi sıfırladım ve hesapladım. 2 kişi yolun %80'ini tapa gaz giderek 100 km'de 2,26 litre yakıt tükettirebildik. (power modda)
* yakıt tüketimi çok az. bu yüzden eco modu kullanmanızı önermem çünkü zaten yakmıyor. start stop yüzünden aküye vereceğiniz para daha pahalıya gelir.
*lastikler leş arka freni kitlediğiniz anda kayarsınız ben ilk aldığım hafta ufak bir kaza yaptım bu iş bilmezliğim yüzünden. dikkatli olun motoru her yerde yatırmaya çalışmayın. özellikle lastik soğukken, yol soğukken ve yağışlı havalarda motoru yatırmayın. bununla birlikte yağışlı havalarda gerekirse 20 km/h 'yi aşmayın çünkü durmuyor motor. kayıyor direkt.
* fren performansından memnunum abs yok. bu nedenle özenli ve dikkatli olmak gerekiyor özellikle lastiği benim gibi değiştirmediyseniz.
*ekrana koruyucu film taktım işe yarıyor mu bilmiyorum. yıkarken çok su tutmamanızda fayda var.
Aldığınız motorun bir japon olmadığını bilerek kullandığınızda genellikle çok sorun yaşamıyorsunuz. Size uyarım sakın teker yapmaya çalışmayın, motoru zorlamayın, çukurlara tapa gaz girmeyin sonra şase yamuldu, kırıldı diye ağlarsınız.