TV'ye takılan harici Seagate HDD'nin dosya yapısı bozuldu

ByMerkaN

Yoctopat
Katılım
27 Ocak 2022
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Seagate harici diskimin içindeki resim ve videolarımı TV'de izlemek izledikten sonra tekrar bilgisayarımda açamadım. Firmanın teknik servisi TV'lerin disk dosya yapısını değiştirdiğini ve PC/NB gibi cihazların bu dosya yapısının değişmesinden dolayı diskin içindeki dataları/resim ve videoları görmediğini söyledi ancak çözümü bilmediklerini de söyledi!

Bu diski satarken neden bu sorunu söylemezler inanılır gibi değil! Ancak yapacak bir şey yok.

Çözüm olarak RStudio ile dosyalara ulaşabildim ancak birçok dosya yapısı bozulmuş, resimler ve videolar da zarar görmüş. Recovery kullanarak bir şekilde resim ve videolara ulaşmaya çalışacağım ancak sizden ricam; bu tür bir sorun yaşayan ve benim bulduğum çözümlerden daha iyisini bulan var mı? Ya da TV'yi PC'nin bir parçası gibi kullanarak diske TV üzerinden erişim sağlayabilen var mı?

İlgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, zira bu sorundan muzdarip birçok kişi var, belki onlara da yardımcı oluruz.

İyi çalışmalar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de buna benzer sorun olmuştu. 1TB hard disk çöp oldu TV yüzünden bende 32 GB, 4 GB USB'ye atarak kullanıyorum.
Bende artık 16/32 lik flashlar kullanarak TV de görüntüleyeceğim ancak bu sorunun seagate tarafından neden dile getirilmez, neden uyarı yapılmaz anlamıyorum. Bunun takipçisi olacağım, yeter ki bizim gibi başkaları da kıymeti biçilemez hatıralarını kaybetmesin... Yoksa 2TB 5TB bozulmuş hiçbir önemi yok... Eğer bu konuda bir bilgin, yeni bir gelişmeden haberdar olursa irtibat kurmanı rica ederim.
 

Geri
Yukarı