Twerp ile ROM kurma

TWRP'de bulunan ve telefondaki belirli alanları temizleyen şeydir wipe seçeneği. TWRP'yi başlattığında görebilirsin. ROM dosyasını flaş belleğe ya da mikro SD karta atıp oradan yüklemeni tavsiye ederim, telefonun dahili hafızasını silmen gerekecek.

Wipe > Format Data ardından yes yazacaksın sistem komple silinecek. Install kısmından .zip dosyasını seçip yükleyebilirsin ama çalışmama ihtimali var. Linkte GAPPS üzerinden kernel kurulumundan bahsediyor. Sadece ROM çalışmayabilir.

Özel rom kurma ile ilgili çok bilgili değilseniz bulaşmayın bence.
Rom'u kurunca muhtemelen sim kartınız çalışmayacak diyor.
Verdiğiniz linkteki 7. Maddede şöyle yazıyor: Cihazınızı kurtarma modunda yeniden başlatın ve fix.zip dosyasını yükleyin (örneğin N915G modeli için gerekli N910G datafix dosyası) ve cihazı yeniden başlatın.
Artık sim kartınız çalisacak.

Kullanacağınız rom'u iyi seçin. Bu rom sizi uğraştıracak. Kurulumu biraz değişik. Eğer yeterli bilginiz yoksa bırakın. Bozma ihtimaliniz var.

Telefonunuzun bataryası çıkıyor mu ? Eğer çıkıyorsa bozulduğunda düzeltebilirsiniz. Tüm dosyaları SD karta atın. Dahili hafızayı silmeniz gerek tamamen. Yeni telefona başlar gibi başlayacaksınız. Ya da başka rom arayabilirsiniz.

AMA yedekleme yapın SD karta önce. Sonra daha da uğraştırır vazgeçince.

[ROM][7.0][TW][Exynos][Stable]Refined Nougat N7FE Port 6.0 bu nasıl.
ROM attıcammm daha önce attım tablete telefona ama Odin ya da ADB ile CWM ile ilk defa TWRP kullanıyorum.
Daha önce bir arakadaş telefonum Note Edge Note 4 ile aynı işlemci olduğu için bunu yükleyebilirsin demişti bunu yükleme ihtimalim var mı telefon N915FY yurt dışı orada linkte koymuş kernel için yazılmı yüükler ardından kernelde yüklerim ama eğer bu ROM daha iyise bunu yükleyim. Vede az önce yanlışlıkla kural ihlali yaptım ondan cevap yazamadım ilk yazan kişilere kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Tamam o zaman. Bunu yapabilirsin. Twrp kullanarak şu şekilde yapabilirsiniz (ful yedek almanızı öneririm her ihtimale karşı):
Öncelikle dediğim gibi SD karta indirin dosyaları,
Twrp'ye girin, (Türkçe anlatacağım), temizle(wipe) seçeneği var, ordan sistem dahil her şeyi seçip temizleyin. Sonra yükle(install) seçeneğine gelip rom.zip dosyasını yani indirdiğiniz şeyi flaşlayın. Bu kadardı. Bunları yapmadan önce ayarlar kısmından zip imza doğrulamasını kapatabilirsiniz. Çünkü hata verebilir, bende vermişti. Ayrıca sistem salt okunur olmasın ona dikkat edin. Zaten soruyor salt okunur bırakayım mı diye(twrp ilk açışta). Ona hayır deyin veya kutunun işaretini kaldırın. Herhangi bir hata verme ihtimaline karşı sorunu araştırabileceğiniz cihazınız olsun. Çünkü her şeyi temizledikten sonra telefonu açamayacaksınız. Sorun olursa konuyu takipteyim abim. :)
Sa

USB üzerinden olursa çok iyi olur şu an şirketeyim burada A101 yok.

İmzalamayı nasıl kaparım?
[ROM][7.0][TW][Exynos][Stable]Refined Nougat N7FE Port 6.0 bu nasıl.
ROM attıcammm daha önce attım tablete telefona ama Odin ya da ADB ile CWM ile ilk defa TWRP kullanıyorum.
Daha önce bir arakadaş telefonum Note Edge Note 4 ile aynı işlemci olduğu için bunu yükleyebilirsin demişti bunu yükleme ihtimalim var mı telefon N915FY yurt dışı orada linkte koymuş kernel için yazılmı yüükler ardından kernelde yüklerim ama eğer bu ROM daha iyise bunu yükleyim. Vede az önce yanlışlıkla kural ihlali yaptım ondan cevap yazamadım ilk yazan kişilere kusura bakmayın.

Burada attığım linkte bir TWRP var ben normal gene Note Edge için TWRP kurmuştum sorun olur mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı