Twitch bağlantı problemi

Xeverness

Hectopat
Öncelikle problemimi daha önce forumda yazmıştım fakat kimse geri dönüş yapmamıştı. O zaman da formatla işimi halletmiştim şimdi biraz daha bilgi sahibi olduğum için detay vererek problemimi yazıyorum. Twitch'te yayın izlerken 936p 8000 bitrate olan yayınlarda bilgisayar arabelleğe video hızından daha düşük hızda yazma yaptığı için Twitch yayınlarında donma sorunu yaşıyordum. ISS TurkNet ve genelde çok temiz 33 Mbps download ve 5-6 Mbps upload alıyorum. (Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test) hız testinde bu değerleri görüyorum. Sorunu twitiche yazdığımda bana (Internet Speed Test) bu siteden test yapmamı söylediler ve bu teste göre de 7 Mbps hız alıyorum. Sıkıntı kısım burada başlıyor. Aynı modeme bağlı başka bir bilgisayar(Lenovo Z580) 28-29 Mbps (Internet Speed Test) hız alıyor. Benim bilgisayarım 7 alıyor. Kullandığım bilgisayar R5 3600 B450M-S2H anakartlı bir bilgisayar ve Ethernet kablosu ile modeme bağlı. Antivirüs sildim, VPN kullanmıyorum. DNS değiştirmeyi denedim, modemde soket değiştirmeyi denedim fakat bunlar sonuç vermedi. Opera GX ve Edge üzerinde de denemeler yaptım. Bu problem az önce bahsettiğim 28-29 internet alan bilgisyarda da başıma geldi ve formata da ihtiyaç varken bu problemi o zaman o şekilde çözmüştüm. Bu sadece Twitch'te oluyor. YouTube'da 4K bir videoyu hiç takılmadan izleyebiliyorum. Şu an format beni çok sarsacak bir işlem ve bunun için de format atmak istemiyorum. Bu problemin izini nasıl sürebilirim, nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı