Twitch için kaç bitrate verilmeli?

berkayhenza

Centipat
Daha fazla  
14-16 Mbps upload internetim var, Twitch Studio'da test yaptım bana 3.000 bitrate ve 480p çözünürlük önerdi, saçmalık tabii ki. Bende denemek için 1920x1080 60 FPS 6.000 bitrate denedim, zaten 6000 üzeri vermek için partner olmak gerekiyor sanırım. O durumda tamamen pürüzsüz bir yayın olmadı, video izlerken akıyor ancak oyun açınca bayılıyor. 720p 60 FPS 5.000 bitrate denedim bu sefer de kalite kötü geldi gözüme. Anlayacağınız ben bu işten anlamadım. Bu ayarları bilen biri yardımcı olabilir mi acaba?

OBS üzerinden denediniz mi? Bildiğim kadarıyla 4000 bitrate 1080p 60 FPS için oldukça yeterli.

Hemen çözelim,

Ayarlar>Yayın>Yayın Hizmeti Ayarlarını Yoksay>Tik koyuyoruz.
Ayarlar>Çıkış>Bit Hızı>7500 yazıyoruz.
Ayarlar>Gelişmiş>Ağ>Akışı değiştirmek için bit hızını değişkenli bir biçimde değiştir (Beta)>Tik koyuyoruz.

Yayını açıyoruz ve aman tanrım canavar gibi olmuş :)

Pardon hocam Twitch Studio yazmışsın, OBS olarak varsaymıştım. Maalesef verdiğim ayar size işler mi emin değilim.

Bu uygulamayı indirin. Europe sunucusunu seçin ve Twitch'in Avrupa sunucularına test yapın. En iyi sonuç hangi sunucuda çıkıyorsa OBS'den o sunucuyu seçin. 720P 60FPS için 4500 bitrate, 1080P 60 için de maksimum 8000 ama önerim 1080p değil 810 ya da 864p'de maksimum 6000 açmanız. Bu arada partner olmadan da 6000 üstü verebiliyorsunuz. 8000'e kadar sorunsuz veriyor.

Upload'ın gayet yeterli dostum 6K bit verebilirsin. İzleyici kitlesini düşünürsen 720p 6K bit yayın verebilirsin malum hala konumundan dolayı interneti kötü olan insanlar var izlemekte problem yaşamasınlar.

Bitrate'den çok bilgisayar donanımı yayın kalitesini daha çok etkiliyor.
Asıl olay bu aşamada çıkış kodlayıcısıdır, kodlayıcınız ne kadar güçlü ise o kadar kaliteli görüntü verebilirsiniz.
Örneğin; 7950x3D ile en yüksek kodlama kalitesinde 3K bitrate ile sizin 5600X ile verdiğiniz 6K orta kodlama kalitesindeki yayın ortalama aynı gözükecektir.
Şu an RTX 3K ve RTX 4K serisi nvec ile çok iyi görüntü kalitesi yakalayabiliyor, şu an Nvec'den daha iyi bir teknoloji çıkmış olmalı 'en son çıkaracaklarını söylüyorlardı'.

Sistem özelliklerinizi belirtin, işlemcinize göre verebileceğiniz en iyi yayın kalitesini yakalamaya çalışalım.
Eğer kartınız RTX 2000 veya 3000 serisinden ise Nvec'in en yüksek ayarı ile denemeler yapabilirsiniz.

Asıl olay bu aşamada çıkış kodlayıcısıdır, kodlayıcınız ne kadar güçlü ise o kadar kaliteli görüntü verebilirsiniz.
Örneğin; 7950x3D ile en yüksek kodlama kalitesinde 3K bitrate ile sizin 5600X ile verdiğiniz 6K orta kodlama kalitesindeki yayın ortalama aynı gözükecektir.
Şu an RTX 3K ve RTX 4K serisi nvec ile çok iyi görüntü kalitesi yakalayabiliyor, şu an Nvec'den daha iyi bir teknoloji çıkmış olmalı 'en son çıkaracaklarını söylüyorlardı'.

Sistem özelliklerinizi belirtin, işlemcinize göre verebileceğiniz en iyi yayın kalitesini yakalamaya çalışalım.
Eğer kartınız RTX 2000 veya 3000 serisinden ise Nvec'in en yüksek ayarı ile denemeler yapabilirsiniz.
Dediğiniz AV1. AMD 7900XTX'lerle geldi, Intel Arc ve Nvidia 4000 serisinde de var fakat henüz Twitch desteklemiyor AV1. Ek olarak AMD codecini güncelledi şu an NVENC yakın performans veriyor halihazırda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İ3 12100f rx 6600 kullanıyorum sizce ben ne yapmalıyım? Uploadım 7-8 arasında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı