Twitch yayıncılığı için bilgisayar toplama

Bütçe
25.000-30.000 TL
Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, rahatça Twitch yayıncılığı yapılabilecek bir sistem toplama konusunda yardım istiyorum. Şu anki piyasadaki en bilinen AAA oyunları düşünerek bu oyunları hem yüksek kalitede oynatacak hem de rahat bir şekilde yayını işleyip paylaşabilecek konfigürasyonda bir bilgisayar arayışındayım.

Misal God of War'ı yüksek ayarlarda oynatıp aynı zamanda 60 FPS yayınını verebilecek bir bilgisayar gibi. Bunu diğer piyasadaki oyunlar için de düşünerek parça seçimi yapmak daha isabetli olur. Forza Horizon 5, Resident Evil VIII ve benzeri birçok AAA oyun olabilir bunlar örneğin.

Bu arada bu amaç için bütçede esneme yapılması gerekiyorsa "şu yetersiz kalıyor, şu yüzden bütçede şu kadar esneme gerek." tarzında argüman belirterek öneride bulunmanız ricamdır.

Yazdığım bütçeye monitör ve ekipmanlar dahil değil fakat onlar için de ayrıca fikir olması için öneri atabilirseniz güzel olur .

R7 5800X ve RTX 3060Tİ bir ikili ile GOW'ı 1080P ile yüksek ayarlarda oynayıp yayın açabilirsiniz. Fiyat olarak ise arkadaşlar da baksınlar. Hatta 3060Tİ ile 1440P bile oynayabilirsiniz.

R7 5800X ve RTX 3060Tİ bir ikili ile GOW'ı 1080P ile yüksek ayarlarda oynayıp yayın açabilirsiniz. Fiyat olarak ise arkadaşlar da baksınlar. Hatta 3060Tİ ile 1440P bile oynayabilirsiniz.
Ben de en yaygın konfigürasyon olarak Ryzen 5600X - 5800X gördüm, bununla beraber de bu bütçeye 3060Ti gider gibi duruyor.
RAM olarak da garanti olması adına 32 GB bulunması iyi olur diye düşünüyorum. Konuya bakan arkadaşların da fikirlerini bekliyorum.

Evet hocam. RAM'in 32 olması daha iyi olur. Dediğiniz şekilde rahatlıkla oyun ve yayın olur. Daha da önemlisi ise F/P ürünleri bulmak. Burada da piyasayı takip eden arkadaşlar yardımcı olabilir. @BerkayZ87 , @Mithat Berhan hocalarım da müsait olunca yardımcı olabilir.

Dediğiniz gibi en uygun fiyata en performanslı ürün modellerini bulmak önemli ve benim de aktif bir şekilde takip etmediğim için bu konu hakkında bir bilgim yok. Sinerji, İncehesap gibi yerlerin hazır kasalarında da kronik sorunlu SSD modelleri kullanılması gibi durumlar olabiliyor diye biliyorum bazen, yüksek fiyatlı modellerde olmaması daha muhtemel tabii ki.

Hazır özelleştirilebilir sistemleri almak mı yoksa teker teker tüm bileşenleri toplamak mı daha mantıklı o konuda umarım arkadaşlar yardımcı olabilir.

Genelde özelleştirme yapınca fiyatları epeyce artabiliyor. Toplamak da iyi gözüküyor.

Genelde özelleştirme yapınca fiyatları epeyce artabiliyor. Toplamak da iyi gözüküyor.
Ben de öyle daha iyi olabilir gibi düşündüm. Tek sıkıntı çektiğim nokta anakart çeşitliliği .
Anakart seçerken işlemci soketi ve desteklediği RAM MHz'i ve üzerine takılacak bileşenler için yeterli slot bulunması hususlarından başka dikkat etmem gereken bir şey var mıdır? Bu bilgiler ışığında kendim de model araştırabilirim belki.

Anakartta önemli husus aslında VRM yapısı. Sizin için zaten B550 olması iyi olur. Nedeni ise PCI Express 4.0 desteği.

Anakartta önemli husus aslında VRM yapısı. Sizin için zaten B550 olması iyi olur. Nedeni ise PCI Express 4.0 desteği.
Kabaca araştırdığımda VRM'in CPU'ya giden elektrikle ilgili bir yapı olduğunu anlıyorum fakat siz de kısaca özet geçebilir misiniz bu hususun anakarttan anakarta nasıl değiştiğini veya bunun karşılaştırmasını nasıl yapabileceğimi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…