Twitch yayını için hangi işlemci: AMD vs Intel

AMD kullanın. Multi-core performansına ihtiyacınız olacak. Hala Intel kullanarak tek bilgisayar üzerinden yayın yapmaya çalışan ve sürekli drop yediği için sorun yaşayanlar tanıyorum. Ki kare hızı sabitleyerek binevi çözüyorlar ama AMD bu sorunu yaratmıyor.

İkisini de geçip R5 3600X alsın. Hem tekil hem çoklu çekirdekte 2700X modelini geçer 😀
2700X lehine %3 gibi bir çoklu çekirdek artısı var yine :D Ek olarak yayın karşılaştırması atiyim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Maalesef alakası yok. Tekli çekirdek olarak aralarında %10-15 civarı fark varken çoklu çekirdek performansı adına 2700X lehine %5'lik bir artı var. Yani 3600'ün tekli çekirdek artısı yüzünden yayınlarda da daha iyi FPS veriyor. Çok çekirdek demek her zaman iyi demek değil. 2700X kullanıcısıyım gayet iyi biliyorum. Ek olarak stok soğutucu ile yayın yapılmıyor bilgin olsun. 1-2 saat sonra 60-70 derece arası çalışıyor ve işlemci boost frekansı azalıyor. FPS düşmeye başlıyor.
Merhaba
Sadece Cs go oynuyorum. Ryzen 5 3600 mü alayım yoksa intel mi. FPS takıntım yok. Önemli olan mermilerin iyi gitmesi ?

Merhaba
Sadece Cs go oynuyorum. Ryzen 5 3600 mü alayım yoksa intel mi. FPS takıntım yok. Önemli olan mermilerin iyi gitmesi ?
Sadece CSGO oynuyorsan FPS acisindan suan Intel daha onde CSGO gibi bir oyunda. I5 9600K veya I7 8700K islemcilerine bakabilirsin. OC yapmayi dusunmuyorsan I5 8600 veya I5 8400'e bakabilirsin. Bu islemciler sana 200+ FPS verebilir yeterli bir ekran karti ile.

Eğer olay çoklu çekirdek performansıysa, Core i5 9600K ne Ryzen 2700X'le ne de 3600'le mukayese dahi edilemez. Özellikle de oyun yayını yapılacaksa. Ryzen 5 3600'le sorunsuz yayın yaptığını söyleyenler var. Neticede 6 çekirdek, 12 izlek, yabana atmayın, bayağı güçlü bir işlemcidir. Çoklu çekirdek performansı i7 9700K'dan yüksek bir işlemciden bahsediyoruz. Şaka değil yani :)

Bence siz 2700X ve 3600 arasında karar verin. Bütçe varsa 3700X derdim ama yoksa dediklerime bakın derim. Ben olsam %3-4 çoklu çekirdek avantajı için 2700X almam, onun yerine daha yüksek IPC, daha yüksek tek çekirdek performansı ve daha yüksek oyun performansı olan Ryzen 5 3600 alırdım. Yayin da yaparsınız sorun olmaz.

Son düzenleme:
Ryzen 2700X Tabii ki de.
Dostum artık AMD işlemciler konusunda Intel'i sollamayı başarıyor yavaş yavaş.
Fiyat/Performans olarak da uygun işlemcileri bulundurduğunu var sayarsak kesinlikle AMD.

Ben Ryzen 5 3600 alması taraftarıyım. Ciddi tek çekirdek performansı yanında multi-core dediğimiz avantajı da var. Intel alması hem bütçe açısından hem de yukarıdaki avantaj açısından arkaplana düşüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı