Twitch yayını için stream program önerisi

baaddino

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
CE Student
Merhabalar.
Kısa süre önce bir sistem topladım. Ryzen 5 5600X ve RTX 3060.

Tecrübelerim şu şekilde;
Daha önceleri 960mli Monster da birkaç yayın denemesinde bulundum. OBS için ne kadar denersem deneyeyim güzel bir ayar bulamadım veya ben beceremedim. Yayınların kalitesi hep düşük oluyordu. Göze güzel görünmüyordu ve oyun sırasında FPS dropları yaşıyordum.

Daha sonra Twitch Studio'yu indirdim. Kendi uygulamaları ise güzeldir stabildir diye düşündüm. Başlarda düşündüğüm gibide çıktı. Beni hiç uğraştırmadı otomatik yapılandırma ile yayın için optimum ayarları kendisi ayarlıyordu bana sadece oynamak kalıyordu. Fakat bu programda da FPS dropları yaşıyordum.

En son Streamlabs indirdim. Onunda kendi otomatik optimizasyonu vardı. Aralarında en beğendiğim bu olmuştu. Hem yayını 1080P60 veriyordum hem de drop yaşamıyordum inanılmaz. Tek sıkıntısı 2 saatin sonunda laptop artık dur deyip yavaşıyordu. Ayrıca Streamlabs'ın bir güzel tarafıda yayın içi güzel eklentilerinin olmasıydı. Yayın içi chat olsun. Barlar vs. olsun çok iyiydi.

GPU: RTX 3060.
CPU: 5600X.
Tek monitör.
Fiber internet.
Sadece Valorant oynuyorum.

Henüz yayınlara başlamadım. Çünkü kimi dinlesem saf OBS kullanın diğer OBS'lerden kaçının diyorlar. Fakat ben saf OBS'ten verimli bir şekilde yararlanamıyorum. Sizce söylediğim özelliklere göre OBS ayarlarım neler olmalı? OBS mi yoksa SLOBS mi veya başka bir OBS mi kullanmalıyım? Varsa yayıncılık ile ilgili deneyimlerinizide dinlemek hoşuma gider. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Streamlabs OBS ve OBS ikisinide kullandım önceden nedenini hatırlamıyorum ama streamlabs
kullanma kararı aldım hem daha iyi arayüzü daha yeni nesil kullanımı falan kolaydı
ayrıca sanırım daha güzel görüntü falan veriyordu diğerine göre bilgisayarım eski olduğu için
(hatırladım neden olduğunu chati görebilmek için chromedan bir sekme daha açınca
kasıyordu ama streamlabsta chrome a gerek yok direkt kendi chati var)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı