Kesinlikle Twitch'in yayın izleme mantığına anlam veremiyorum. Gayet hızlı internette bile takılabiliyor.
Sorun çoğunlukla bizim kullandığımız internetlerde olabiliyor. Bu problemi gün içerisinde çok sık yaşadığım bir anda şöyle bir şey denedim. Yayıncıya hangi sunucu üzerinden yayın yaptığını sordum ve Berlin dedi. Ben de Speedtest üzerinden sunucuyu Berlin olarak ayarladım ve test yaptım. Ping'im 150ms civarında idi. İndirme hızım 2 Mbps, yükleme hızım da 1 Mbps civarlarında idi. Ancak internetimin sorunsuz olduğu bir zamanda ise bu sonuçlar şöyle çıkıyor; ping 55ms, indirme hızı 23 Mbps ve yükleme hızı da 2 Mbps. Yani Türkiye sunucularında ne sonuç alıyor isem ping dışında hemen hepsi aynı.
Tecrübe edindiğim çözüm şu şekilde:
Format attıktan sonra sorun yine devam etti. Bunun üzerine modemin otomatik olarak atadığı IP'yi el ile girdim. Bilmeyenler için; bağdaştırıcı ayarlarından internet protokolü sürüm 4 (tcp/ipv4) özellikleri bölümüne girip üst kısımda bulunan üç sekmeli kısmın IP bölümüne "192.168.1.11" yazdım. Bir altındaki alt ağ maskesi bölümünü zaten otomatik olarak atıyor. Varsayılan ağ geçidi bölümüne de, modem arayüzüne erişimimi sağlayan IP adresini girdim. DNS bölümünde de open DNS kullandım. Bu şekilde problemim çözüldü.
Neredeyse 4 yıl önceki konuyu hortlatmış oluyorum ancak bu sorunu 3 yıl önce çözmüştüm. Salondan en arka odaya ethernet kablosu çekmiştim. Kapı menteşesine denk gelen kısmı kapı kapanıp açıldıkça hasar almış. Ethernet kablosunu değiştirdiğimde sorun ortadan kalkmış oldu.