Hocam selamlar Ryzen 5 1600 ve Rx570 sahibiyim 4 Mbps de upload var. Streamlabs üzerinden açıyorum. Bana tavsiye ettiğiniz değerler nedir? İşlemci kullanımı normalde %20 civarlarında yayın açına %50 oluyor işlemci ile mi açmalıyım?
İşlemci kullanımını yayın yaparken tavsiye etmiyorum. Gerek kalite açısından gerek CPU bindiği yük sebebiyle. 4 MBS upload'ı eğer tam anlamıyla alıyorsanız 3200-3300 arası bitrate verebilirsiniz. 720P60FPS için yeterlidir. 30 FPS açarım derseniz biraz daha iyi olur.
İşlemci kullanımını yayın yaparken tavsiye etmiyorum. Gerek kalite açısından gerek CPU bindiği yük sebebiyle. 4 MBS upload'ı eğer tam anlamıyla alıyorsanız 3200-3300 arası bitrate verebilirsiniz. 720P60FPS için yeterlidir. 30 FPS açarım derseniz biraz daha iyi olur.
Hocam cahilliğimi mazur görün ekran kartı ile yaparsam ne kadar performans kaybı olur? İşlemci yeterince güçlü olduğu için işlemci üzerinden açmak daha doğru olur sanıyordum. Sıcaklık 60 dereceye ulaşmıyor kullanım %50'yi geçmiyor CPU'ya yük binmesi neden yanlış?
Hangi oyunu oynuyor ve yayın yapıyorsunuz? Ekran kartı ile daha kaliteli bir yayın olur. Onu söylemek istedim. İşlemci İle en fazla very fast ayarlarda yayın yaparken, ekran kartını tam kullanarak kaliteli yayın yaparsınız.
Hangi oyunu oynuyor ve yayın yapıyorsunuz? Ekran kartı ile daha kaliteli bir yayın olur. Onu söylemek istedim. İşlemci İle en fazla very fast ayarlarda yayın yaparken, ekran kartını tam kullanarak kaliteli yayın yaparsınız.
Yayın yapmaya henüz başlamadım geçen gün denemek için açtım Witcher 3, CS GO ve Forza 4 denedim. Forza 4 nedense yayını açınca oyundan atıyor. İşlemci kullanımı %50'yi geçmedi. Daha çok Witcher 3 gibi ağır grafikli oyunlar oynamayı düşünüyorum o yüzden ne kadarlık performans kaybım olur merak ediyorum. Streamlabs üzerinden işlmci/ekran kartı ayarını nasıl yaparım?
Resimlerde anlattığım gibi yapabilirsiniz. AMD ekran kartı olduğu için NVİDİA NVENC yerine AMD ile ilgili birşey çıkacaktır. Onu seçin. Diğer ayarları resimlere bakarak yapabilirsiniz. Monitörünüz 1080P ise görüntüyü 720p60 FPS olarak ayarlayın. Bitrateyi de stabil olma durumuna göre 3200-3300 verin.
Resimlerde anlattığım gibi yapabilirsiniz. AMD ekran kartı olduğu için NVİDİA NVENC yerine AMD ile ilgili bir şey çıkacaktır. Onu seçin. Diğer ayarları resimlere bakarak yapabilirsiniz. Monitörünüz 1080P ise görüntüyü 720P60 FPS olarak ayarlayın. Bitrateyi de stabil olma durumuna göre 3200-3300 verin.
20 30 Mbps arası upload alıyorum. Ekran kartım 2060, işlemcim 9700K. PUBG yayını yaptığım zaman oyun oynarken hiçbir sıkıntı olmuyor fakat izleyen arkadaşlar yayında drop olduğunu söylüyor ve kalitesini de düzeltemedim bir türlü. Ne yapmam gerekli?
Ayarları resimdeki gibi yap ayarları. Bitrate 6000 ver. Çözünürlük 1080p60fps. Fazla bitrate verirsen izleyicilerin net hızı düşük olduğu için drop gibi hissederler. 6k yeterli herkes izleyebilir. Yani 10 MBPS internet olan sıkıntısız izleyebilir.
Ayarları resimdeki gibi yap ayarları. Bitrate 6000 ver. Çözünürlük 1080p60FPS. Fazla bitrate verirsen izleyicilerin net hızı düşük olduğu için drop gibi hissederler. 6K yeterli herkes izleyebilir. Yani 10 Mbps internet olan sıkıntısız izleyebilir.
Bende software di ayarlar dün akşam 1. Fotograftakinin aynısını yapıp, yani NVENCH new 4000 bitrate verdiğimde yayın aşırı kötüydü. Çözünürlük olarak ise 1728x1080, alttakini de 1280x720 yapmıştım galiba.