Twitch Yayını Yaparken Oyunun Kasması

mythaless

Centipat
Bir sürü konu başlığı bir sürü video ve bir sürü ayar denedikten sonra altından kalkamadığım bir problemi yazacağım. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.
İnternet download değerim 50 MB ve upload değerimse 5MB bu değerler ile Twitch üzerinde CS:GO yayını yapabiliceğimi umuyordum fakat yapamıyorum herkesin yaşadığı bir problem gördüm herkes yayınının dondugunu söylemiş fakat benim problemim tam aksine oyunun bilgisayar üzerinde yayın açtığım andan itibaren kasıyor oluşu.
Her hangi bir FPS düşüşü yok ping değerinde çıkma yok fakat oyun FPS değerim 40-50 gibi oynuyorum.

OBS Ayarlarım:
Yayını hem ekran kartından hem de işlemciden versemde fark etmiyor aynı problem devam ediyor.
Bitrate değeri: 2000-3000 arası her değeri denedim
Anahtar kare aralığı: 0 ve 2 denedim.
kalite
High
Pscho Visual tuning işaretli.

Bilgisayar özelliklerim:
İşlemci AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor, 3700 MHz, 8 Çekirdek, 16 Mantıksal İşlemci.
Temel Kart Ürünü ROG STRIX B450-E GAMING
Yüklü Fiziksel Bellek (RAM) 16, 0 GB
Kullanılabilir Fiziksel Bellek 10, 3 GB
NVIDIA GeForce RTX 2060.

Kısaca: FPS düşmesi yok. Ping artışı yok. Sadece Twitch platformunda yayın açtığımda FPS düşük olmamasına rağmen düşükmüş gibi ufak ama sürekli donmalarla oyunu oynayamamam. Yayında donma ve kesilmeler yok.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Evet tamamiyle bunu yaşadım. CPU %100 den aşağıya inmedi oyun bu sefer kasarak ilerledi. 1050 ekran kartına sahibim csgo da ekran kartı kullanmadığı için tekrar NVENC e döndüm ama anlam veremiyorum CPU %70-80 arası sıcaklık 68-80 arası gidip gelirken bu kasma hissiyatı neden oluşuyor ya çok saçma. FPSde de hiçbir şekilde düşüş olmuyor. Sadece sanki mouse atlıyor gibi bir durum oluyor. Dikey senk açınca düzeliyor fakat bu seferde mouse lag başlıyor senk yüzünden. Kafayı yiyeceğim
Penceresiz modu umarım denemişsinizdir...

Hocam merhabalar bende de aynı problemler var 144 fps gösterirken yayında kasmalar meydana geliyor penceresiz modu yaptım ama fayda olmadı oyun yakalama kısmında da oyunumu bir türlü görmedi program

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı