Bu durumu azaltmaya yönelik diğer çözüm yollarını yazmadan önce neden OBS'teki Fps'in düşük olduğunu açıklamak istiyorum. Örneğin CoD oynuyorsunuz. Ayarlar ultra, 2K çözünürlüktesiniz. Haliyle GPU kullanımı %100 ya da o civarlarda oluyor. Siz bir de üstüne OBS'e kayıt veya yayın için talimat verince haliyle hatlar karışıyor. Bizim buradaki amacımız ekran kartı kullanımını mümkün olduğu kadar düşürmek. Çözüm yolları:
- Windows oyun modunu kapatmak.
- Bahsettiğim CPU kullanım ön ayarını daha düşük bir değere çekmek. (Slowest bile seçebilirsiniz)
- Oyunları 2K yerine 1080p çözünürlükte oynamak. (En azından yayın ya da kayıt esnasında)
- Grafik ayarlarını ultradan yükseğe veyahut normale çekmek.
- GPU kullanımı için OBS'e öncelik vermek. (Tam olarak nereden yapılıyor inanın hatırlamıyorum, Windows ayarlarında idi sanırsam)
- Çıkış FPS'sini 60 ise 30'a düşürmek.
- Mümkün ise oyunlarda FPS sınırlayıcı kullanmak.
Aklıma gelen olası çözümleri yazdım. Birini ya da birkaçını kullanman sorununu bir miktar azaltabilir. GPU üzerinden yayını vermeni tavsiye etmiyorum x264 kullanman daha iyi olacaktır. Eğer bu yazdıklarım da işine yaramaz ise OBS ayarlarının bir fotoğrafını atman benim ya da başkalarının işini kolaylaştıracaktır.