Twitch'te yayıncılar niye telif yemiyor?

HeisVengeance

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar Twitch'te özellikle büyük kanallar video falan izliyor onu da geçtim, şarkı falan dinliyorlar ve telif yemiyorlar bu nasıl oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkesin ulaşabileceği videoları açıp takipçilere izletmekte ne kadar yaratıcı bir yayın içeriği değil mi, yaratıcılık fışkırıyor içerikten (!)

Herkesin ulaşabileceği videoları açıp takipçilere izletmekte ne kadar yaratıcı bir yayın içeriği değil mi, yaratıcılık fışkırıyor içerikten (!)
Amaç beraber izlemek ama neden telif yemediklerini anlayamıyorum. Sonuçta binlerce kişinin izlemesi gerekirken tek bir kişi binlerce kişiye kendi yayınında izletip para kazanıyor.

Yayıncıların işi sadece oyun oynama vs. değil, izledikleri veya dinledikleri şeylere tepki veriyorlar. İzleyiciler de tepkisini merak ettiklerinden dolayı izlenme kazandırıyor.
Bununla birlikte yayıncı bu içeriği daha geniş bir kitleye de yayabilir. Yayıncı sayesinde içerik sahibinin erişimi ve kitlesi artabilir.
Demek istediğim bu olay, içerik sahibinin işine yarayabilir.
Youtube'a yükleyince telif yiyor zaten, canlı yayın gelip geçici bir olay olduğu için bence çok da önemli bir sorun yok.
Ayrica Youtube'da reaction kanallari da bulunuyor ve çoğunlukla telif yemiyorlar. Orası da başka konu.

Yayıncıların işi sadece oyun oynama vs. değil, izledikleri veya dinledikleri şeylere tepki veriyorlar. İzleyiciler de tepkisini merak ettiklerinden dolayı izlenme kazandırıyor.
Bununla birlikte yayıncı bu içeriği daha geniş bir kitleye de yayabilir. Yayıncı sayesinde içerik sahibinin erişimi ve kitlesi artabilir.
Demek istediğim bu olay, içerik sahibinin işine yarayabilir.
Youtube'a yükleyince telif yiyor zaten, canlı yayın gelip geçici bir olay olduğu için bence çok da önemli bir sorun yok.
Ayrica Youtube'da reaction kanallari da bulunuyor ve çoğunlukla telif yemiyorlar. Orası da başka konu.
Yayınlarda videoya destek verenleri gördüm. Mesela Elraenn bazı videolarda videonun linkini falan atıyordu. İki tarafta anlaşmıştır bence.

Yayınlarda videoya destek verenleri gördüm. Mesela Elraenn bazı videolarda videonun linkini falan atıyordu. İki tarafta anlaşmıştır bence.
Mesela Elraenn'in baya büyük kitlesi var. Örnek verirsem, bir şarkı dinlese ve o sanatçıyı bilmeyen 1k kadar izleyici şarkıyı begense sanatçının yararına olur. Hatta 1k kişi çevresine de yayabilir, onlar da çevresine, onlar da çevresine derken öyle öyle gider.

Ezan sesinden ya da kıyma pişirme sesinden telif yiyen insanlar var biraz Twitch'in keyfine kalmış gibi geldi bana.
Rraenee kıyma sesinden, Hz Yasuo seladan telif yemişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı