Twitter Nasıl Engellenecek?

Makaleler
61
Sosyal medya düzenlemesi yakında çıkarılacak malum. Merak ettiğim şu, deniyor ki gerekirse Twitter'a yüzde 95'e kadar trafik engellemesi yapılacak. Türkiye'nin bunu yapması mümkün mü? Twitter sunucularına trafik oluşturan milyonlarca IP var TR'de. İSS'ler vasıtasıyla mı yapacaklar sizce bunu?
Bir de TC kimlik no konusu var. Bunu nasıl yapabilirler ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimlik numarası konusu ortalığı alevlendirmek için sanırım, ben böyle bir adım ile alakalı içerik göremedim henüz. Engelleme dediğiniz olay da trafiği kısıtlama. Operatörler tarafından bazı sitelere yapılıyordu ya da yapıldığı düşünülüyordu zaten uzun süredir. Belirli bir sitenin trafiği kısıtlanıyor, bu da kullanılmaz hale getirir zaten. 25 Mbit hız sağlayan modeminiz ile bütün siteyi internete bağladığınızı düşünün. Bütün iletişim felç olur. Bunu da tek bir siteye karşı uygulamış olacaklar.

Yapamazlar bunu duyururken bile Twitter kullanıyorlar onlar ve bizim için eziyet olur. Burada yavaşlatılırsa ülkede iç savaş olur.

TC Kimlik konusu uydurma diye duymuştum, uydurma olmasa bile Twitter yardımıyla her hesap için kimlik doğrulaması getirilir. Belli bir süre verilir, doğrulama yapmayan hesaplar kullanıma kapatılır. Hesap açarken de kimlik doğrulaması yapmadan hesap açamayız.
Devletin arşivinde şu şekilde yer almaya başlarız:
11111111111 TC NO ;
Twitter: asikral31
Instagram: kralbenim62

Bu şekilde bir "suç"! işlediğinde Twitterdan log ve ip isteme derdi olmadan, polisler 30 dakikada kapında belirebilecek :)

Trafik kısıtlamasını ise ISS'ler vasıtasıyla yapıyorlar.

Her şey mümkün. Adamlar tek butonla interneti kesebiliyorlar diye kurdele kesmişlerdi :)
b3128bf665cd8228817d0a02af6d42b0.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı