Twitter'da linke tıkladıktan sonra ne yapmak gerekir?

734976

Centipat
Twitter'da gezinirken yabancı bir habere denk geldim. Video olmadığı için ve olayı merak ettiğimden yorumlar kısmında video olup olmadığını kontrol ederken, dalgınlığıma geldi ve hassas içerik kapak fotoğrafı olan bir linke bastım. Evet, çok basit bir oltalama linkine dalgınlıktan bastım sayfa tam yüklenmeden panikleyip çıktım, telefonu kapatıp modemi resetledim. Tarayıcı çerezlerini sıfırlayıp indirilen herhangi bir dosya var mı diye baktım bir şey bulamadım. Kaspersky ile tarama yaptım ve sorun çıkmadı. Yine de endişelerim var. Ayrıca, adamın hesabına baktım ve tıkladığım linke benzer linkler paylaşan bot bir hesap olduğunu gördüm. Linkler genellikle (örneğin: Cartcurt. Blogspot.com) tarzında. Baş kısmı içeriğe göre değişen, devamı hep blogspot şeklinde devam eden linkler. Sizce en fazla ne olabilir? Başka yapmam gereken ek bir güvenlik öneriniz var mı? Bu tarz linkler neyi hedefliyor?

Fazla abartmışsın.

Hocam peki bu linkler tam olarak ne? Abartmış olabilirim ancak yine de içim rahat olsun istiyorum yani neyi hedefliyor neler yapabilir. Biraz daha detaylı söyler misin yani tepki almak ya da başımdan geçen olaya "oha, abartma" demeniz için yazmadım. Madem bu kadar basit (abartmışsın denecek seviyede) neden atılıyor anlatabilir misin rica etsem.

Hocam peki bu linkler tam olarak ne? Abartmış olabilirim ancak yine de içim rahat olsun istiyorum yani neyi hedefliyor neler yapabilir. Biraz daha detaylı söyler misin yani tepki almak ya da başımdan geçen olaya "oha, abartma" demeniz için yazmadım. Madem bu kadar basit (abartmışsın denecek seviyede) neden atılıyor anlatabilir misin rica etsem.
En fazla IP'in gitmiştir twitter çok garip biryer zaten. Sana birşey yaptırmadıysa sorun yok.

Ekstra bir şey yapmaya gerek yok, Kaspersky aktif durumda ise kayıtlara bakın. Bu tarz siteler sürekli zararlı barındıracak diye bir kural yok zaten. Birçoğu Google AdSense üzerinden tıklanma geliri gibi gelirler elde etmek amacıyla paylaşıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı