Tx Red Alert 6 fanlı soğutucu alınır mı?

161553

Hectopat
Katılım
26 Mart 2017
Mesajlar
2.316
Makaleler
1
Çözümler
13
Arkadaşlar selam, Laptop olarak şu modeli kullanıyorum:

Lenovo Legion Y520 Intel Core i7 7700HQ 16GB 2TB + 256GB SSD Fiyatı

Laptopu alalı 11 ay oldu ve haliyle tozlandı ama garanti devam ettiği için temizlik, macun yenileme vs. yapamıyorum. Yüksek işlemci ve grafik gücü gerektiren işlemler esnasında 80 derece gibi yüksek ısılara çıkıyor. Maksimum soğutma gücü olan bir altlık araştırdım ve şu linkteki ürünü buldum:

Tx Red Alert 6 Fanlı Oyuncu Notebook Soğutucu (TXACNBRED) Fiyatı

Ürünün yorumlarına baktığımda malzeme kalitesinin son derece dandik olduğunu gördüm ama başka hiçbir alternatif de 115 CFM hava üfleme gücüne sahip değil. Son olarak sizin de fikrinizi sormak istedim. Ne dersiniz iş görür mü?
Aldım arkadaşlar. İlk başta laptopun USB portuna taktım, yeterli aslında ama ben maksimum performans için farklı bir yol denedim. Elimde laptoplar için yapılmış powerbank tarzında pilli bir güç kaynağı vardı, USB kablosunu kesip ona taktım ve voltajı 8,5 volta getirdim. Şu an soğutmadan çok memnunum. Önceden oyun esnasında 85-90 derece arasındaydı. Şu an stres testinde işlemci %100'deyken 65 dereceyi geçmiyor. Aslında gücü pilden değil de prizden almak istiyorum. O yüzden bir modül sipariş ettim. Gelince onu da kurarım. Sonuç olarak 90 lira'ya alınabilecek bence en güçlü soğutucu bu. Tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
Merhaba, bende aynı modelden almayı düşünüyorum. Hâlâ memnun musunuz?
Birde prize bağlamak için nasıl bir modül aldınız?
Uygun voltajda kullanırsanız yeterli bi soğutucu. Ben maksimum performans versin yaz aylarını çıkarsın yeter diye fazla voltaj verdim o yüzden ömrü kısaldı.

Elektriği dışardan almak için de şöyle yaptım, elimde fazladan bi laptop adaptörü vardı bu adaptör 19 volt veriyor. Bunu altlığın fanlarını yakmadan çalıştırabilecek ama Laptopun USB portunun verdiğinin (5v) de biraz üzerinde bi güçte çalıştırmak için LM2596 modülünü aldım. Bu modülü elimdeki fazladan laptop adaptörüne bağlayarak 19 voltu 10 volta düşürdüm bu 10 voltu da altlığa bağladım. Sonuç olarak fanlar 10voltta muhteşem çalıştı ama bir süre sonra modül yükü kaldıramadı ve yandı. Yani daha güçlü bir voltaj düşürücü modül kullanılabilir yada bu modülle 7v gibi daha düşük bi voltajda çalıştırılabilir.
 
Yeterince sessiz çalışıyor. Zaten hız ayarını üstündeki panelden yapabiliyorsunuz. Laptopta oyun yada ağır işler yapacaksanız soğutmaya katkısı olur. Dayanıklılık konusunda masada kullanacaksanız alınabilir.
 
Yeterince sessiz çalışıyor. Zaten hız ayarını üstündeki panelden yapabiliyorsunuz. Laptopta oyun yada ağır işler yapacaksanız soğutmaya katkısı olur. Dayanıklılık konusunda masada kullanacaksanız alınabilir.
Hocam bunu mu alayim yoksa rampage mistral s45 mi katkısı olur(pc gta5te felan çok ısınıyor)
 

Geri
Yukarı