Type-C girişli çoğaltıcı kullanmak sağlıklı mı?

Bu durumda 320 Hz alman çok yüksek ihtimal. Monitörün 1080p’de 320 Hz’i DisplayPort’tan veriyor ve laptopın USB-C’den görüntü (DP Alt Mode) destekliyor diyorsun; bu kombinasyon doğru.
Kablo tarafında “kesin şu model” demek zor, çünkü piyasada çok sahte ürün var; ama şu kriterlere uyarsan sorun yaşamazsın:
  • USB-C → DisplayPort 1.4 (özellikle ‘DP 1.4 / 8K@60 – 4K@144’ gibi ibareli)
  • HBR3 / DP 1.4 uyumlu yazsın
  • Uzunluk mümkünse 1–2 metre (3m+ olunca sorun ihtimali artıyor)
  • Marka olarak genelde güvenli: UGREEN / Anker / Cable Matters / Baseus (resmi satıcıdan)
Bağlayınca Windows’ta: Ayarlar → Sistem → Ekran → Gelişmiş ekran → Yenileme hızı kısmından 320 Hz’i seç. Çıkmıyorsa kablo/port modu veya monitör ayarı (OC/320Hz modu) kapalıdır.
Ayarlar kısmında 320hz çıkıyorsa eğer kesin alabiliyorum demek midir yani?

Bu durumda 320 Hz alman çok yüksek ihtimal. Monitörün 1080p’de 320 Hz’i DisplayPort’tan veriyor ve laptopın USB-C’den görüntü (DP Alt Mode) destekliyor diyorsun; bu kombinasyon doğru.
Kablo tarafında “kesin şu model” demek zor, çünkü piyasada çok sahte ürün var; ama şu kriterlere uyarsan sorun yaşamazsın:
  • USB-C → DisplayPort 1.4 (özellikle ‘DP 1.4 / 8K@60 – 4K@144’ gibi ibareli)
  • HBR3 / DP 1.4 uyumlu yazsın
  • Uzunluk mümkünse 1–2 metre (3m+ olunca sorun ihtimali artıyor)
  • Marka olarak genelde güvenli: UGREEN / Anker / Cable Matters / Baseus (resmi satıcıdan)
Bağlayınca Windows’ta: Ayarlar → Sistem → Ekran → Gelişmiş ekran → Yenileme hızı kısmından 320 Hz’i seç. Çıkmıyorsa kablo/port modu veya monitör ayarı (OC/320Hz modu) kapalıdır.
Şu iki ürün nasıl sizce?

Ben kaliteli olsun 320hz yi versin istiyorum direkt olarak ya. Öneriniz ne olur peki?
Hocam, dediğim gibi 4K/144 Hz destekleyen bir kablo çok iyi olur; çünkü 4K’yı 144 Hz’de verebilen bir kablo, 1080p’de rahatlıkla daha yüksek, hatta 320 Hz’e kadar çıkabilmeli. Ekstra olarak kablo da kısa olmalı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı