Type-C ile G-Sync açma

@LaMorte , Cevap için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacaktı. Ekran kartım RTX 3060 laptop GPU 130W. Önerdiğiniz G-Sync destekleyen 2K çözünürlüğünde fiyat/performans monitör var mıdır? FreeSync destekleyen monitörlerde de sanırım G-Sync açılıyor.

@LaMorte , Cevap için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacaktı. Ekran kartım RTX 3060 laptop GPU 130W. Önerdiğiniz G-Sync destekleyen 2K çözünürlüğünde fiyat/performans monitör var mıdır? FreeSync destekleyen monitörlerde de sanırım G-Sync açılıyor.
Burada önemli olan bütçeniz ama kabaca Dell S2721DGF veya Philips 245E1S önerebilirim.
FreeSync üstünden G-Sync açılıyor ve bu G-Sync Compatible ile aynı şey.

Burada önemli olan bütçeniz ama kabaca Dell S2721DGF veya Philips 245E1S önerebilirim.
FreeSync üstünden G-Sync açılıyor ve bu G-Sync Compatible ile aynı şey.

Yahu sanki geçen gün aynı şey değil demiştiniz hocam :)
Bende Tulpar T7 v20.3 var açıldı. 144 Hz monitörü 138'e sabitliyor bazı oyunlarda. V-Sync açınca da yırtılma gidiyor. Drop yemiyorum aynı zamanda.

Yahu sanki geçen gün aynı şey değil demiştiniz hocam :)
Bende Tulpar T7 v20.3 var açıldı. 144 Hz monitörü 138'e sabitliyor bazı oyunlarda. V-Sync açınca da yırtılma gidiyor. Drop yemiyorum aynı zamanda.
Yanlış okudunuz sanırım. Eski bir mesajımın alıntısı:
Hayır kullanabilirsiniz. G-Sync Compatible yazan monitörler Nvidia onaylı olduğundan o yazıyor. Onlar da FreeSync üstünden G-Sync açıyor ama sadece onaylı. Kullanabilirsiniz yani.

Hocam sizi çok ilgili gördüm forumun bu bölümünde. Siz monitör mü çok seviyorsunuz? En iyisini mi arıyorsunuz?
Yani, daha fazla ilgimi çekiyor diyelim.

Ek olarak etiket veya alıntı yapmadığınız için bildirim gelmez.

Yani, daha fazla ilgimi çekiyor diyelim.

Ek olarak etiket veya alıntı yapmadığınız için bildirim gelmez.

Anladım hocam. Size bir şey soracağım. Şimdi ben V-Sync ve G-Sync açınca 144 Hz ekranda mesela 137-138 Hz alıyorum. G-Sync burada ne görev görüyor? V-Sync kapalı olunca ise yırtılma yaşıyorum G-Sync açık olmasına rağmen. Biraz bu konuda beni aydınlatır mısınız?

Anladım hocam. Size bir şey soracağım. Şimdi ben V-Sync ve G-Sync açınca 144 Hz ekranda mesela 137-138 Hz alıyorum. G-Sync burada ne görev görüyor? V-Sync kapalı olunca ise yırtılma yaşıyorum G-Sync açık olmasına rağmen. Biraz bu konuda beni aydınlatır mısınız?
V-Sync FPS limitler. 144Hz monitörde 150 FPS alamazsınız, 144 FPS alırsınız. Ayrıca bu kareleri ekrana yansıtırken bekleyeceğinden gecikmeyi arttırır. Fark etmiyorsanız sorun yok.

G-Sync ve FreeSync denilen Adaptive Sync teknolojileri ise FPS sınırlamaz. FPS ile Hz değerini eşitlemeye çalışır. Burda çalışır diyorum çünkü VRR Range'i 48Hz-144Hz monitörde
150 FPS alındığı zaman 144Hz
130 FPS 130Hz
80 FPS 80Hz
60 FPS 60Hz
48 FPS 48Hz
30 FPS 48Hz gösterir. Bu da gecikmeye neden olur ama kullanışlı. Zaten FPS oyunlarında ihtiyaç yok.
LG 24GN650 ve 24GN600 için VRR Range: 48Hz-144Hz
Bazı monitörlerde kullanılan kablo VRR Range'i etkileyebilir.

Burada 2 FPS'den bahsettim. Birisi oyun türü(Valorant, CS), diğeri ise saniye başına düşen kare sayısı(60 FPS oyun, bu ekran kartı bu oyunda 300 FPS verir).

Umarım anlatıcı bir yazı olmuştur.

V-Sync FPS limitler. 144Hz monitörde 150 FPS alamazsınız, 144 FPS alırsınız. Ayrıca bu kareleri ekrana yansıtırken bekleyeceğinden gecikmeyi arttırır. Fark etmiyorsanız sorun yok.

G-Sync ve FreeSync denilen Adaptive Sync teknolojileri ise FPS sınırlamaz. FPS ile Hz değerini eşitlemeye çalışır. Burda çalışır diyorum çünkü VRR Range'i 48Hz-144Hz monitörde
150 FPS alındığı zaman 144Hz
130 FPS 130Hz
80 FPS 80Hz
60 FPS 60Hz
48 FPS 48Hz
30 FPS 48Hz gösterir. Bu da gecikmeye neden olur ama kullanışlı. Zaten FPS oyunlarında ihtiyaç yok.
LG 24GN650 ve 24GN600 için VRR Range: 48Hz-144Hz
Bazı monitörlerde kullanılan kablo VRR Range'i etkileyebilir.

Burada 2 FPS'den bahsettim. Birisi oyun türü(Valorant, CS), diğeri ise saniye başına düşen kare sayısı(60 FPS oyun, bu ekran kartı bu oyunda 300 FPS verir).

Umarım anlatıcı bir yazı olmuştur.
Çok teşekkürler valorantta v sync ve g sync açık 138 alıyorum ama görüntü çok iyi. Kesinlikle gecikme vardır ama her şey açık çünkü 😂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı