Type-C ile Tüm Laptoplar Şarj Edilir mi?

icardiyolog1905

Megapat
Daha fazla  
Günümüzde artık birçok laptopta Type-C girişi mevcut ve bazıları sadece Type-C portu üzerinden güç alıyorlar ve şarj oluyorlar. Merak ettiğim konu bu tüm laptoplarda geçerli olan bir durum mu? Bende şuan Acer Nitro 5 model laptop var ve ben bu cihazı bu porttan besleyebilir miyim? Birde powerbank kullanarak bu porttan şarj etmek mümkün müdür? Şuan elimde Xiomi 10000 mAh powerbank var ve çıkışlar 5 V, 9 V ve 12 V çıkış gerilimi ve 1.2 A, 1.5 A ve 2.4 A çıkış akımı sunuyor. Eğer oluyorsa bu powerbank uyumlu mudur? Şunu belirtmek isterim sadece bu laptop için sormuyorum soruyu.

Öncelikle cihaz destekliyor mu? Yani Type-C üzerinden bataryaya güç verebilecek bir devre var mı?
İkinci olarak akım yetmeyecektir. Adaptöründeki akım değerine bakın. Powerbank'ın akım değerinin üstünde olacaktır.
Ayrıca adaptör 19V güç veriyor olmalı. Emin değilim.

O bilgisayarı Type-c portundan sarj etmek imkansız. Type-c portu sarj soketiyle birlikte anakarta bağlanmıyor. İkisi farklı kablolar ile anakarta bağlı.

Cevabınız için teşekkür ederim. Cihazın destekleyip desteklemediğini bilmiyorum. Bu porta powerbank yada başka birşeyle güç versem anakartı bozabilirim diye korkuyorum.Yayınlanan makalelerde Type-C portu görüntü çıkışı, adaptörlerin takılabileceği güç girişi gibi birçok özelliğinin olduğunu okudum. Bu gibi işlemler için bu porta özel çoğaltıcı hublar satılıyor. Bu özellikler evrensel mi yoksa üreticinin koyması mı gerekiyor? Bu şekilde bir merak uyandırdığı için soruyorum.

Konuyu tekrar canlandırmak isterim. Benim leptopumdaki type c soketi ekran kartına bağlı ordan 33watt 12v adaptörle şarj etsem şarj işlemi gerçekleşirmi.
Ek bilgi leptobun adaptörü 19.5v 180w
(pc açıkken kullanmak istemiyorum zor durumda kaldığımda takıp şarj etmek için )
(leptop modeli Gmaegaraj Blaster 7tn 120 i7 9750h 1660ti)

Bir bilgim yok ama GameGaraj, bende almayı düşünüyorum. Memnun musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…