Type-C kullanan telefonlara Thunderbolt uygulamak

Bukalemuno

Centipat
Thunderbolt laptoplara eGPU yani harici ekran kartı takılıp güzel iş çıkaran bir teknoloji.

Benim kafamı kurcalayan soru ise Type-C kullanan ve hatrı sayılır işlemcileri olan telefonlara Linux üzerinden program yazıp Thunderbolt ekleyerek Yükseksistem gereksinimleri duyan oyunları telefon üzerinden oynayabilmek.

Hatta telefonu bilgisayara çevirmek.

Yapılabileceğini düşünüyorum.

Hali hazırda yapılmış örnekleri olan veya ilgilenen birisi yardımcı olursa sevinirim.

Bir de Type-C bağlantısı olan laptoplara Thunderbolt bolt özelliği olmadığı halde Aliexpress'de satılan eGPU apaRATlarıyla ekran kartı takabilir miyiz?
Type-C Üzerinden yani HDMI to miniPCI Express yerine HDMI to Type-C kullanarak?

Thunderbolt laptoplara eGPU yani harici ekran kartı takılıp güzel iş çıkaran bir teknoloji.

Benim kafamı kurcalayan soru ise Type-C kullanan ve hatrı sayılır işlemcileri olan telefonlara Linux üzerinden program yazıp Thunderbolt ekleyerek Yükseksistem gereksinimleri duyan oyunları telefon üzerinden oynayabilmek.

Hatta telefonu bilgisayara çevirmek.

Yapılabileceğini düşünüyorum.

Hali hazırda yapılmış örnekleri olan veya ilgilenen birisi yardımcı olursa sevinirim.

Bir de Type-C bağlantısı olan laptoplara Thunderbolt bolt özelliği olmadığı halde Aliexpress'de satılan eGPU apaRATlarıyla ekran kartı takabilir miyiz?
Type-C Üzerinden yani HDMI to miniPCI Express yerine HDMI to Type-C kullanarak?
Her Type C çıkışı Thunderbolt değildir.
Peki thunderbolt donanımının olayı içerisindeki yazılım değil midir? Yüksek veri aktarımı hızı hariç
Yüksek veri aktarımının olması için PCB (elektronik devre kartı ) gerekli.

Type c ye gerek kalmadı ki zaten Pcı express e taktınız.
Laptop garanti dışı kalmasin kafasında harici ekran kartı olmayan ama işlemcisi sağlam bı laptop alıp uygulamak amacım yani dışarda işimi görsün evde isteyince oyun oynayim gibisinden.
Bide işin fantazi kısımlarınıda merak ediyorum hani bana mantıklı geldi şuan bu fikir yapılırsa neden tutmasın yapılma imkanı varmı uğraşmalı mıyım die düşünüyorum.

Laptop garanti dışı kalmasin kafasında harici ekran kartı olmayan ama işlemcisi sağlam bı laptop alıp uygulamak amacım yani dışarda işimi görsün evde isteyince oyun oynayim gibisinden.
Bide işin fantazi kısımlarınıda merak ediyorum hani bana mantıklı geldi şuan bu fikir yapılırsa neden tutmasın yapılma imkanı varmı uğraşmalı mıyım die düşünüyorum.
Bütçe ne kadar laptop için.

i3 10005g1 kullanan bi laptop kafama yatmıştı 3 bin TL fiyatı vardı galiba
Evet arkadaşlar araştırmalarım sonucu 64 bit işlemcisi olan ve Windows veya linux işletim sistemi olan bir laptop a veya telefona yada mini PC ye eğer ki ekran kartı driver i uyum sağlıyorsa ekran kartı sorunsuz bağlanıla bilir. Yani.bir telefona Windows yüklemeyi başarabilir seniz ekran kartınızı telefonda kullana bilirsiniz laptopda hayli hayli kullanırsınız

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı