Type-C portu Thunderbolt portu mu?

Furkxn

Decapat
Daha fazla  
Laptopum Thunderbolt 4 portlu ancak tüm cogaltıcılar Type-C şeklinde.
Type-C portu Thunderbolt portu mudur? İkisi de küçük girişli ama aynı mı farklı mı anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Type-C portu Thunderbolt portu mudur? İkisi de küçük girişli ama aynı mı farklı mı anlayamadım.

Thunderbult olanın yanında şimşek işareti vardır. Bakabilir misiniz?

Type-C soket tipidir. Thunderbolt 4 ise bu soket tipindeki girişin bant genişliğidir. Thunderbolt piyasada Type-C yerleşmemişken vardı ve bu port ile konumlardı Mac veya Intel anakartlarda. Bundan dolayı böyle bir karmaşa mevcut.

Laptopun kitapcığından veya özelliklerinden bakıp anlayabilirsiniz hangi port Thunderbolt destekliyor.

Yanlış bilgi

Thunderbolt portu da aynı Type-C girişe sahip.
MSI anakartımda var kullanıyorum.
Yalnız sorun o portu sadece iki ucu Type-C kabloyla kullanılabiliyoruz.

Thunderbolt 4 arayüzü Type C portunu kullanır. Yani siz çoklayıcı alırsanız Type C portunda çalışacaktır. Aynı zamanda Thunderbolt 4 kullanacak bir kablo vs. de alırsanız onlar da çalışır.

Tüm Type-C girişlerinde Thunderbolt özelliği yoktur. Thundernolt 4 ile 8K çözünürlüğe kadar görüntü aktarımı sağlanılabilir.

Bu yanlış bir bilgi. Type C - USB A dişi kabloları da çalışır bu portla örnek vermek gerekirse. Eğer "Thunderbolt için iki ucu da Type C kullanılmalı" demek istiyorsanız, ifadenizi ona göre değiştirin bence.

Resim paylaşmanız mümkün mü?
Ve Laptop modeli nedir tam olarak?

Thunderbolt 4 portu için iki ucu da Type-C kullanılmalı.

Resim paylaşmanız mümkün mü?
Ve Laptop modeli nedir tam olarak?

Thunderbolt 4 portu için iki ucu da Type-C kullanılmalı.

Neden sadece data taşımak amaçlı kullanabilir gibi konuşuyorsun ki? Adam DP'ye dönüştürüp görüntü aktarımı için de kullanabilir. Bunu yaptığında port Thunderbolt olmaktan vaz mı geçiyor? Ya da DP kablo kendini Type-C mi sanıyor nasıl oluyor biraz aydınlatır mısın ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı