Type-C'yi USB-A portuna takınca bilgisayar kapandı

Ya kardeşim fiziksel olarak bir yanlış yapılmış ve o an sorun ortaya çıkmış niye anlayamıyorsun.

İhtimaller üzerinde gidilerse sorun çıkması olası bir durum ama bunun kesin çözümü anakartı test etmeleri. Servise göndermek falanda biraz uzun iş. Şuanda bir sorun çıkmadığı için göndermeyi düşünmüyorum. Bunu nereden çıkarttım daha önce elektriği kesilmiş bir kasa sürekli arıza veriyordu zaten sonrasıda malum anakart benden bu kadar diyip görevini bırakmıştı. @viaibo.

Son düzenleme:
Yabancı bir şey girince "bune" diyip kendisini kapatmış olabilir. Restart atınca öyle bir şey olmadığı için "Herşey çok güzel olacak herşey çok güzel olacak" diyip açılmış olabilir. Yani uzun lafın kısası anlık bir sorun yaşamışsınız.

Umarım öyledir bilgigisayarı 9 ay önce dizdim.

Bugün ben de Type-C kablosunun ucunu USB girişine soktum bilgisayar gücü kesti anında, sonra Type-C'yi çıkarttım güç kablosunu çıkardım bataryayı da çıkardım biraz bekledim sonra geri taktım çalıştı uyarı falan vermedi koruma devresi var belli ki
Bir ara bilgisayarı tamir ederken güç tuşunun girişine tornavida ucunu değdirip bilgisayarı açarken uzun süre tutmuştum kısa devre olduğundan o zaman da otomatik gücü kesilmişti
Koruma devresi olmasaydı direk anakart yanardı veya başka bir parça zarar görürdü

Technopat Haberler

Geri
Yukarı