TYT 2025 optikte imza yoksa sınav iptal olur mu?

jurzen

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, optikte yapılması gereken her şeyi yaptım sadece imza bölümü varmış ortada sağda. Orayı görmedim benim gibi epey insan bu sorunu yaşamış. Bildiğiniz üzere kitapçıkta da imza yeri var orayı imzaladım kitapçıktaki imza tamam ama optiktekini görmemişim. Sınav geçersiz olur mu? (imza makinenin okuduğu bir şey değil kodlama falan yapılıyor imza için sadece küçük bir yere yazıyorsun o kadar.) Bunu yorumlardaki birisinden gördüm ondan görene kadar imzadan haberim bile yoktu, bu sene optik değiştiği için geçen seneden farklıydı umarım anlayışlı olurlar. Biraz araştırdım duyduğum kadarıyla bir sıkıntı olmuyor olsa da dilekçe versen kabul ediyorlar en kötü ihtimalle. Sizin görüşünüz nedir?

Evet arkadaşlar, optikte yapılması gereken her şeyi yaptım sadece imza bölümü varmış ortada sağda. Orayı görmedim benim gibi epey insan bu sorunu yaşamış. Bildiğiniz üzere kitapçıkta da imza yeri var orayı imzaladım kitapçıktaki imza tamam ama optiktekini görmemişim. Sınav geçersiz olur mu? (imza makinenin okuduğu bir şey değil kodlama falan yapılıyor imza için sadece küçük bir yere yazıyorsun o kadar.) Bunu yorumlardaki birisinden gördüm ondan görene kadar imzadan haberim bile yoktu, bu sene optik değiştiği için geçen seneden farklıydı umarım anlayışlı olurlar. Biraz araştırdım duyduğum kadarıyla bir sıkıntı olmuyor olsa da dilekçe versen kabul ediyorlar en kötü ihtimalle. Sizin görüşünüz nedir?
Optikte imza yoksa sınav genellikle iptal edilmez, ama kılavuza göre imza atılmalı. Yine de çoğu zaman ÖSYM bu yüzden sınavı geçersiz saymaz. Tedbiren imza atmak şart.

Evet iptal olur.

Arkadaşlar biraz araştırdım, 2023 sınavına göre imza sınavı etkilemiyor. Hatta bırak imzayı cevap kağıdındaki bazı diğer şeyleri işaretlemesen bile sınavın iptal olmuyor. Yanı sınavın iptal olması kolay bir şey değil aşırı dikkatsiz değilseniz. Kaldı ki böyle bir durumda ÖSYM bize dilekçe gönderin ya da merkezimize gelin hallederiz diyor. Ve kendileri düzeltebiliyorlar. Bundan dolayı iptal olacağını düşünmüyorum çünkü imzadan daha önemli olan şeyleri yazmamak bile başlı başlına bir iptal sebebi değil.

Görevliler 2-3 defa gelip kontrol ettiler imza tamam mı diye. İmzalamayanların sınavı geçersiz olacak dediler.

Bizdeki görevliler böyle bir şey söylemedi diye hatırlıyorum, kitapçıkta imzam var benim zaten. Cevap kağıdında imza yok. Bizdekiler sadece gerekli yerleri doldurun deyip geçti, aklıma gelmedi bile.

İmza senin işaretlediğin cevapları kabul ettiğine dairdir

Hocam bu hayattaki bazı sözleşmelerde dediğindir. YKS gibi bir sınavda daha imza oluşturmayan insanlar var. Aşırı mühim bir olay değil kaldı ki küçük bir yere koymuşlar. En azından fikrimce böyle. sadece 2 tane çizgi çeksen imza olarak geçiyor zaten sınavda.

Son düzenleme:
Bir şey olmaz insanları yanlış bilgilendirmeyin, bunca sene hiçbir şey olmadı. En yakın arkadaşım 2 sene önce optiğe imza atmadığı halde sonucu gelmişti.
@Gokhan Bird Beğenmedim atıyorsun, arkasında dur. İmza olmadığında iptal olacağını söyleyen sınav yönetmeliğini at anında hesabımı siliyorum. İmza atılmasını söyleyen yönelgeyi atıp da cevap da verme bana açıkça iptal edileceğini söyleyen herhangi bir şey at. İmzasız kabul edilmiş optik bile atarım ösym geçmişinde optik örnekleri duruyor ama sen açıkça iptal gerekçesi olduğunu söyleyen yönetmeliği atamazsın.

@Gokhan Bird Beğenmedim atıyorsun, arkasında dur. İmza olmadığında iptal olacağını söyleyen sınav yönetmeliğini at anında hesabımı siliyorum. İmza atılmasını söyleyen yönelgeyi atıp da cevap da verme bana açıkça iptal edileceğini söyleyen herhangi bir şey at. İmzasız kabul edilmiş optik bile atarım ÖSYM geçmişinde optik örnekleri duruyor ama sen açıkça iptal gerekçesi olduğunu söyleyen yönetmeliği atamazsın.

Bu arkadaşlar büyük ihtimalle YKS dışı şeylerde imza önemli olduğu için YKS'dede öyle olacağını sanıyorlar. İmza sonuçta normalde bir "onaylama" aracı. Yadırgamamak lazım ama YKS'de o kadar mühim bir olay değil. (bu boş bırakın demekte değil)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı