flapjackyz
Decapat
Daha fazla
Öncelikle selamlar. Ben meslek lisesi mezunuyum. Geçen sene mezun oldum. Meslek lisesinde okuduğum için geçen sene stajdı okuldu derken derslere pek çalışamadım dolayısıyla mezuna bıraktım. Bu sene çok zorladı beni gerek geçen senenin zorluğu olsun gerek meslek lisesi olduğu için görülmeyen dersler olsun. Sınava az bir zaman kaldı bugünden itibaren 34 gün var. Pek bir heyecanım, stresim yok fakat acaba bu sene de olmazsa gibi bir duruma girmeye başladım ufaktan. Hedefim Sakarya'da elektrik elektronik mühendisliği okumak. MTOK ile tercihimi yapacağım sorularıma gelecek olursak ilk olarak son 2 haftadır derslere düzgünce odaklanamıyorum. Test çözmekte sorun yok ama konu dinlerken sıkıntı yaşıyorum. İkincisi AYT kimya ve fizik dışında konularım bitti. Fizikte az kısım kaldı sadece. Kimyam berbat derecede sadece organik ve olursa kimya ve elektrikten yapabiliyorum denemelerde. Kimyayı nasıl arttırabilirim? Üçüncüsü AYT fizik denemelerinde konudan çok mantıkla sorulara yaklaşıyorum genelde doğru çıkıyor ama kendimi garantiye almak istiyorum. Mantıkla yaklaşmak bir yere kadar getiriyor. Sürekli acaba doğru yaptım mı demek istemiyorum. TYT netlerim genelde 50 ile 60 arası geliyor bir türlü arttıramıyorum bazen 70'i gürdüğüm oldu ama onun dışında böyle. AYT netlerim de 25-30 falan. Bu saatten sonra ne yapmam lazım? Nasıl bir çalışma götürmem lazım? Bir sene daha mezuna bırakamam artık mentalim kaldıracak gibi değil. Cevaplarınızı merakla bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: