TYT 580.000 ve AYT 560.000 ile mezuna kalmak mantıklı mı?

Bu sene ilk defa YKS sınavına girdim sınava neredeyse hiç çalışamadım ve TYT 580 bin AYT 560 bin sıralama yaptım(OBP düşüktü). Aile içinde hep kavga gürültü vardı her geçen gün birbirinden beterdi evde kimseyle konuşmuyordum evden kovulduğum akrabalarımda kaldığım zamanlar oldu bu tamamen psikolojisi bozuk babamdan ve her şeye kayıtsız kalan annemden kaynaklı. Ben de başta olmak üzere beni tanıyan herkes mezuna kalırsam çok daha iyi yapabileceğime inanıyor. Ben de biliyorum çalışsam kendimi derslere versem başaracağıma inanıyorum ama mezun senesi bu ailede çok zor geçecek bunu da biliyorum. Bana sorarsanız ben daha fazla okul, ders, kitap duymak konuşmak istemiyorum seneye 4 yıllık çok iyi bir bölüm olacaksa bile istemiyorum. İki yıllık ön lisans sağlık bölümleri gelirse gitmek istiyorum ama potansiyel varken bunu kullanamamak insanın zoruna gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mezuna kalıp kalmamak tamamen bir mental kontrol etme olayıdır. Kendine güveniyorsan ve ideal bir meslek tercihin varsa 1 sene kayıp değil kazançtır. Aile olayı gerçekten zor Allah yardımcın olsun ama şöyle düşünmelisin ileride yapacağın mesleği şuan sadece ve sadece belirliyorsun, ileriki zamanda kimseye bir şey söyleme hakkın yok çünkü bunu sen istedin. Kimse seni bir şey için zorlamadı. Mezuna kalmak dediğim gibi her ne kadar kayıp gibi dursa da 40 50 sene yapacağın mesleği düşününce onu kazanca çevirmek tamamen sana bağlı. İnsanların ne söylediği umrunda olmasın. Sen ağzında kuş da tutsan insanlar laf bulurlar. Kendine gerçekten güveniyorsan kalmalısın

TYT'de güzel bölümlere bakabilirsin. Şahsen tanıdığım bankacılık okudu benzer sıralamada ve çok memnundu.( şu an ise girdi mezun olup.)

TYT'de güzel bölümlere bakabilirsin. Şahsen tanıdığım bankacılık okudu benzer sıralamada ve çok memnundu.( şu an ise girdi mezun olup.)
Gelirse zaten gitmeyi düşünüyorum. Mezuna kalıp yine yakın sıralama yapıp pişman olmaktansa bu sene gider mezuna kalmam daha iyi. Aklıma gelir acaba kalsaydım ne olurdu diye ama ben daha fazla kitap ders sınav duymak istemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı