TYT 60 net için nasıl çalışılmalı?

499604

Hectopat
Arkadaşlar sorum yukarıda. 2 aydır antrenmanlarla matematik 1 kitabını bitirmek için uğraşıyorum. Hedefim 300K tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece TYT için kaç bin hedeflemeliyim hocam geçen yıl 2M sıralama yaptım da.

@MUHSİN YUSUF

@298842
Hocam dürüst olmak gerekirse 2 milyon yapmak daha büyük başarı. TYT de hedefinizin 50 bin olmasıyla 300 bin olması arasında çok bir fark yok. Çünkü TYT de 20 bine bile girseniz sadece TYT sıralaması ile yerleşebileceğiniz okullar sınırlı. O yüzden hedefi sıralama olarak değil bölüm olarak koymanızı öneririm.

Hocam dürüst olmak gerekirse 2 milyon yapmak daha büyük başarı. TYT de hedefinizin 50 bin olmasıyla 300 bin olması arasında çok bir fark yok. Çünkü TYT de 20 bine bile girseniz sadece TYT sıralaması ile yerleşebileceğiniz okullar sınırlı. O yüzden hedefi sıralama olarak değil bölüm olarak koymanızı öneririm.

Elektrik istiyorum hocam. 2 yıllık bölüm için İstanbul'a gitmeye değer mi yoksa 2 yıllığı kendi şehrimde mi okumalıyım?

@298842

Şu an bir hedefin yoksa sadece çalışıyorum diyorsan önü açık ağız ve diş sağlığı ve diş protez teknolojisi bölümleri var oradan kendine bir yer bulup hedefini ona göre belirleyebilirsin.

Elektrik istiyorum hocam. 2 yıllık bölüm için İstanbul'a gitmeye değer mi yoksa 2 yıllığı kendi şehrimde mi okumalıyım?

@298842

2 yıllık elektrik bölümünü okumanı pek tavsiye etmem ön lisans bölümlerinde zaten iş bulmak çok zor.

@MUHSİN YUSUF

Şu an bir hedefin yoksa sadece çalışıyorum diyorsan önü açık ağız ve diş sağlığı ve diş protez teknolojisi bölümleri var oradan kendine bir yer bulup hedefini ona göre belirleyebilirsin.

2 yıllık elektrik bölümünü okumanı pek tavsiye etmem ön lisans bölümlerinde zaten iş bulmak çok zor.

Hocam ana hedefim Kore'de elektrik mühendisliğine tamamlamak o yüzden 2 yıllık elektrik istiyorum.

@MUHSİN YUSUF

@298842
Hocam elektrik için çok bilmiyorum lakin 2 yıllık gittiğiniz bölüm sizi mesleğinizde öne atacaksa okumanızı öneririm. Yoksa 2 yıl boşa vakit kaybı olur. Şehrinizdeki üniversite ile İstanbuldaki üniversite arasındaki fark çoksa İstanbulda okumaya değer bence.

Eğer gerçekten elektrik çok istiyorsan benim tavsiyem lisans bölümlerin tercihin olsun 2 yıllık bölümlerin pek önü açık değil elinde diplomanla kalırsın.
Hocam bu arada bu okuduğunuz bölüme göre değişiklik gösteriyor. Elinize dolgun maaşlı güzel meslek veren 2 yıllık bölümlerde var. Lakin dediğim gibi elektrik bölümünü bilmiyorum. Seçecek arkadaş daha iyi bilir. Eğer ki 2 yıllık üniversite okumak farkediyorsa bence değer.

Eğer gerçekten elektrik çok istiyorsan benim tavsiyem lisans bölümlerin tercihin olsun 2 yıllık bölümlerin pek önü açık değil elinde diplomanla kalırsın.

Hocam danışmanlık firması ile görüştüm şartlar bu şekilde;

Dosya Ekleri

• koresel.png
    koresel.png
    66,6 KB · Görüntüleme: 28
Eğer çalışmak istediğin yerin taleplerini karşılıyorsa ve sende bu durumdan mutlu olacaksan tabii ki okuyabilirsin her bölüm okunabilir garanti işin varsa oku derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı