TYT 70 net bandına çıkmak için hangi konulara öncelik verilmeli?

TYT netim 50. (30 Türkçe, 3 matematik, 14 sosyal, 2 fen)

Türkçe de dil bilgisi hariç tüm konular bitti neredeyse. Matematik ve fen de çok fazla konu var. Matematik de 12 konuya başlamadım bile. Ona ragmen 3 net çıkarabiliyorum. Yaklaşık 50 netim var. Nasıl kısa sürede 70-80 net bandına çıkabilirim? Kısa süre dediğim ise 2 ay gibi bir süre. Ondan sonra full deneme çözmek istiyorum. Hangi konulara öncelik vermeliyim? (AYT girmeyeceğim, YDT gireceğim TYT ile beraber).

Son düzenleyen: Moderatör:

Türkçe de dil bilgisi hariç tüm konular bitti neredeyse. Matematik ve fen de çok fazla konu var. Matematik de 12 konuya başlamadım bile. Ona ragmen 3 net çıkarabiliyorum. Yaklaşık 50 netim var. Nasıl kısa sürede 70-80 net bandına çıkabilirim? Kısa süre dediğim ise 2 ay gibi bir süre. Ondan sonra full deneme çözmek istiyorum. Hangi konulara öncelik vermeliyim? (AYT girmeyeceğim, YDT gireceğim TYT ile beraber).

Matematikden 3 net yapan birinin bunu kısa sürede 20 üzerine çıkarabileceğini sanmıyorum.

Matematikden 3 net yapan birinin bunu kısa sürede 20 üzerine çıkarabileceğini sanmıyorum.
Bizzat arkadaşım temeli biraz vardı(8-10 net arasıydı) 1.5 ayda gece gündüz çalışarak 2 kitap bitirip 25 nete çıktı. Bunu yaptığında 4 ay önceydi ve şu an 35 net yapıyor. 5.5 ayda 25 net artırdı. 3 ayda(ilk 1.5 ayı çok sıkı şekilde çalışarak sonrasında süreler azalabilir.) çok rahat 15 net artırılabilir.
Konu sahibinin sorusuna gelirsek Fende biyolojide ve kimyada ezber ve kolay konular var. 1 haftada 3 4 net artışı mümkün. Matematik için ilk 12 bitmeden hiçbir şey yapamazsın.

Matematiğin 0 demek ki , aktif matematik al giriş seviye kitap. ilk 12 konu + problemler var onu hızlıca bitir 1 hafta sürmez bitirmen zaten. O seni 10 net bandına çıkarır rahatlıkla. Sonrasınra tyt mikroorjinal matematik veya 345 tyt mat al çöz. (Mikro orjinal 345 den bir tık daha kolay artık onu seviyene göre bakarsın) Daha sonra zaten 80+ rahat görürsün. Diğer dersler hakkında bilgim yok fakat sosyal ve fende youtubeda kısa kısa özet tarzı içerikler vardı belki işine yarayabilir.

Bizzat arkadaşım temeli biraz vardı(8-10 net arasıydı) 1.5 ayda gece gündüz çalışarak 2 kitap bitirip 25 nete çıktı. Bunu yaptığında 4 ay önceydi ve şu an 35 net yapıyor. 5.5 ayda 25 net artırdı. 3 ayda(ilk 1.5 ayı çok sıkı şekilde çalışarak sonrasında süreler azalabilir.) Çok rahat 15 net artırılabilir.
Konu sahibinin sorusuna gelirsek fende biyolojide ve kimyada ezber ve kolay konular var. 1 haftada 3 4 net artışı mümkün. Matematik için ilk 12 bitmeden hiçbir şey yapamazsın.

Evet bende 2 haftada 0 netten 40 nete çıkmıştım hatta.

Hocam zaten ilk 12 konu olmadan 5 net çıkarabiliyor normal bir vatandaş hemen hızlısından matematik temel kampına başlamanız lazım tavsiyem Bıyıklı matematiktir. Temel kamptan sonra 5 6 bandına geliyorsunuz ana kampta ise 10 13 görürsünüz sınava kadar da problemleri halletmeye çalışırsınız. Türkçeniz gayet iyi dil bilgisi ile 35 olur tahminimce fende beleş netler var son ay bakmanızı tavsiye ederim sosyal zaten artık soru bankası ve denemeler ile ilerlemesi gerek.

Evet bende 2 haftada 0 netten 40 nete çıkmıştım hatta.
Dostum yurtta kalıyorum ve fen lisesi olmasına rağmen halen 40-50 net yapanlarda var 110 üzeri yapanlarda. Okul açıldığında 100 le ilk 5e girebiliyordum şu an 105 ile ilk 10a zor giriyorum. Yani insanlar çalışarak birilerine yetişebilir kendini geliştirebilir. Biraz kendinize güvenirseniz olmayacak şey yok.
(Fen lisesi olduğunu belirtme sebebim üstünlük göstermek için değil insanları gözlemleyebildiğim için)

@pilotds @Edmond_Dantes @Kreof0, Tavsiyeler için teşekkür ederim arkadaşlar. Elimde Matematik icin kaynak olarak karekök sıfır matematik var. Soruları kolay. Birde antremanlarla matematik var. Bıyıklı Matematik temel kampını izleyip bi yandan Antrenmanlarla Matematik cözsem 10 günde. Diğer kamplarda ise karekök sıfır matematik cözsem olur mu? Bir de deneme önerir misin kolay-orta arası.

Ayrıca YDT için de tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim. Aralıktan beri çalışıyorum daha yeni yeni TYT çalışmaya başladım. Öncesinde full YDT çalışıyordum.

@pilotds @Edmond_Dantes @Kreof0, tavsiyeler için teşekkür ederim arkadaşlar. Elimde matematik icin kaynak olarak karekök sıfır matematik var. Soruları kolay. Bir de Antrenmanlarla Matematik var. Bıyıklı matematik temel kampını izleyip bir yandan Antrenmanlarla Matematik cözsem 10 günde. Diğer kamplarda ise karekök sıfır matematik cözsem olur mu? Bir de deneme önerir misin kolay-orta arası.

Ayrıca YDT için de tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim. Aralıktan beri çalışıyorum daha yeni yeni TYT çalışmaya başladım. Öncesinde full YDT çalışıyordum.

Sana şu an matematik denemesi önermem çünkü onda da 2 3 yaparsın ilk önce ilk 12 konunun temelini at sonra temeli attığın gibi kamplara başla kolay sorular çöz gidip ÖSYM tarzı çözersen hiçbir cacık olmaz mantığı kavra yükselt kademeleri Antrenmanlarla Matematik çöz orada normal sorular var uzun paragrafı olmayan görseli olmayan sorular var konuyu anla yapayım biçimini anla sonra bıyıklı matematik 55 günlük kampa geç orada ilerlemeye devam et kamp bittiği zaman denemeye gir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı