TYT-AYT için YouTube'da öğretmen, kitap ve kaynak önerisi

Matematik-Geometri-Fen bunlar çok kötü
O zaman bunları sıfırdan alarak ilerlemen senin faydana olur. Matematik ve geometri için ilk etapta antrenmanlarla matematik ve geometriyi çöz. Sonrasında bıyıklı matematik ile ilerle.

Tyt fen içinse:
Tyt biyolojiyi senin biyolojinden, tyt kimyayı ise bizim hocalardan dinle. Kaynak olarak iki kitabı aynı anda götür. Başlangıç ve orta seviye kitaplar. Kaynak olarak bu hocaların önerdiği orta seviye bir kaynak al.
Başlangıç seviye içinse karekök 0 al. Sonrasında her konu bitirdiğinde o konuyu karekök 0'da ve diğer orta seviye kaynağında bitirerek ilerle. Bu taktikle 15 neti görürsün son etapta düzenli branş denemeleri çözerek.
 
Off kafam çok karıştı ya.
Bıyıklı matematik dediğim hoca öncesinde yaklaşık 15 yıl özel sektörde çalışan sonrasında "Bir kere de ben deniyim şansımı" diyerek ilk girdiği KPSS ile atanan bir devlet hocasıdır.

Öncesinde özel sektör deneyimi olan öğretmenler daha nitelikli olur.

Rüştü hoca da keza meb hocası.

Senin biyolojin dediğim kanaldaki hoca MEB'de mi bilmiyorum ama müfredat ile tamamen paralel gidiyor. Müfredat ile paralel olması biyoloji dersi için çok önemlidir. Yoksa boş boş yerlere çalışıp durursunuz sözel ders çünkü.

Kimya için ise Bizim Hocalar'daki Salih hocayı gözüm kapalı öneririm. En zorlandığım ders kimya idi benim. En az 5 6 hoca denemişimdir. Son karar kıldığım Salih hoca oldu. Benim gibi çok zorlanan birine bile mantığıyla anlatıyor.
 
O kadar fazla anlatan hoca var ki hepsi de kendi kitabını öneriyor çoğu kişide hızlı anlatıyor gerçekten karar vermekte çok zorluk çekiyorum ben bütün derslere sıfırdan başlayacağım video izlemek zaman kaybı mı sence kitaptan mı çalışmalıyım çünkü uzun zamandır ders çalışmıyorum ve beynim hiç bir şey almıyor ne yapacam bilmiyorum :(
 
gerçekten karar vermekte çok zorluk çekiyorum ben bütün derslere sıfırdan başlayacağım video izlemek zaman kaybı mı sence kitaptan mı çalışmalıyım
Birçok derece öğrencisinin kanal önerisi videoları var. Onlardan birkaç tanesini izleyin. Zaten videoda detaylı şekilde kanalları anlatıyorlar. Kafanızda daha iyi oturur.
Misal bir ders için iki kanal arasında kaldınız. İki kanaldan da aynı konuyu dinleyip hangisini daha iyi anladığınıza/sevdiğinize bakın.
Video izlemek zaman kaybı mi konusuna gelince bu sene mi yoksa seneye mi gireceksiniz bilmiyorum. Eğer seneye ise zaman kaybı değil. Ama videodan uzun uzun not çıkartmayı sevmiyorsanız video pdf'i paylaşan hocalardan tercih edin ya da video ders notu satilanlardan tercih edin.

Kaynak noktasında dediğim gibi sıfırdan başlayacaksanız antrenmanlarla matematik ve geometriyi alın. Kafa karıştırıcı değil gerçekten piyasadaki en sıfırdan alan kitaptır kendisi.

Tyt fen grubunda da karekök 0'ı ya da antrenmanlarla serisini tercih edebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı