TYT-AYT sözel dersleri nelerdir?

Aithusan

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 12. sınıf öğrencisiyim gastronomi bölümü okumak istiyorum. İnternete gastronomi için gereken puanlar yazdığımda TYT matematik, TYT Sosyal, Türkçe, AYT edebiyat, AYT tarih coğrafya dersleri çıkıyor. Ancak biraz daha araştırdığımda fen bilimleri dersininde sözelde olduğunu görüyorum. Fen bilimleri sözelde var mı? Sözel sıralamasını etkiler mi? Bunları sormak istedim, ayrıca fen bilimleri sözel dahil olsa dahi benim gastronomi bölümü için bu derse çalışmam gerekli midir? Net bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gastronomi ve Mutfak Sanatları sözel bir bölüm ama hangi bölüm olduğu fark etmeksizin TYT'de tüm derslerden sorumlusun. Sözel bir bölüm için AYT'de sadece Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal-1 ve Sosyal-2 sorularını çözmen yeterlidir. Yani sadece TYT için Fen Bilimleri ve Matematik de çalışman şart. AYT Fen ve Matematiğe çalışmana gerek yok.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları sözel bir bölüm ama hangi bölüm olduğu fark etmeksizin TYT'de tüm derslerden sorumlusun. Sözel bir bölüm için AYT'de sadece Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal-1 ve Sosyal-2 sorularını çözmen yeterlidir. Yani sadece TYT için Fen Bilimleri ve Matematik de çalışman şart. AYT Fen ve Matematiğe çalışmana gerek yok.
Peki fenden ortalama kaç net yapmam gerekiyor sizce? Tahminimce Sene sonuna kadar fensiz yapacağım toplam TYT net sayısı 60 civarı, fenden ortalama kaç yapsam yeterli olur?

Peki fenden ortalama kaç net yapmam gerekiyor sizce? Tahminimce sene sonuna kadar fensiz yapacağım toplam TYT net sayısı 60 civarı, fenden ortalama kaç yapsam yeterli olur?

Fenden şu kadar bu kadar yap diyebileceğimizi zannetmiyorum pek fazla. "YÖK Atlas" sitesine gidip gastronomi bölümünü seçin. Ardından sağ kısımdan son giren kişinin YKS ortalaması kısmından fen ortalamasına bakın o netlerde yapmanız sizin için ideal olur. Hayırlı forumlar :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı