TYT Matematik için Orijinal veya Barış yayınları ile gitsen yeter temelim iyi dersen, 3D VDD veya Soner Akıncı ile de konu anlatımını götürürsün ve orta-zor seviyeye çift dikiş atarsın. Barış ile de işi bitirirsin.
Problemler için ilk 12 konuyu bitirmeden başlama kesinlikle, ilk 12 konu bittiyse Acil ile başla ve devamına Barış fasikülü ile bitir.
AYT Matematik için 3D VDD veya Soner Akıncı dışında bir hocaya bakma. Kaynak olarak 345-Orijinal-3D yapıp geç.Trigo veLTİ konuları bittikten sonra bi' Trigonometri/LTİ için Fasikül şart, Apotemi fasikülleri bu konuda tektir.
Geometri için Eyüp B.'nin kampı ile gitmelisin, soru bankası için Geo İlaç/345/Orijinal yeterlidir ama buraya not düşmem lazım; Üçgenler bittikten sonra konu ilerletmek yerine Üçgen fasikülü alıp üçgenleri tamamen oturtmalısın, onun için Acil fasikülleri iyidir. Ardından Analitik Geometri konusunda da Apotemi fasikülünü çözmen lazım.
TYT-AYT Fizik için Altuğ Güneş ve 345 yeterli olur TYT'de, AYT için Altuğ Hoca ve 3D yeterli.
TYT-AYT Kimya için Ferrum/Orbital tek geçerim.
TYT-AYT Biyoloji için DR.Biyoloji/Senin Biyolojin/Biyotik derim.
TYT Paragraf için 0 Risk ile açmanı öneririm, devamına Apotemi ve Limit Kronometre ile bitir işi( Böyle dedim diye linç yiyeceğim ama şöyle söyleyeyim; Ben 0 Risk ve Apotemi'yi bile çerez olarak gören biriyim, yani paragraf seviyem zaten sağlam dolayısıyla ona göre öneriyorum.)
Dil Bilgisi için 3D dışında kaynak almana gerek yok.

Öncelikle kitapları ve konuları bitireyim denemelerim çözerim diye bir mantık yok her şimdiden haftada 1 veya 2 tane genel TYT denemesi çöz, AYT için daha var ancak TYT'yi çözmeye başla.

Netlerin konusunda veya anlama hızın konusunda fikrimiz yok sadece klasikten önereceğim.

Her ders adına 345'in kitaplarını alıp çözebilirsin üzmez seni, hem TYT hemde AYT adına kitapları gayet güzel.

Fen ve matematik için hedefin yüksek sıralamalar ise tek kaynak yeterli olmuyor. Bu sebepten ötürü 345 sonrasında artık daha zorlayıcısı olması adına genel olarak zor olan 3D'nin kitaplarına yönelebilir yada spesifik bir derste nam yapmış bir yayının kitabını da alabilirsin, bu konuda örnek vermek gerekirsek Aydın yayınları kimya konusunda nam yapmış bir kaynaktır.

Problemler için Bilgi Sarmal'ın problemler kitabı olması lazım, onu alabilirsin onu bitirince Barış Problemleri öneririm.

Geometri için TYT veya AYT diye ayrı kitap satışları genelde pazarlama üzerine hiledir her iki kitabıda alırda incelersen konuların aynı soruların farklı olduğunu görürsün, örnek olarak 3D'de AYT geometrinin soruları TYT'ye nazaran daha zordur. Bu yayının tercihi olabiliyor.

Matematik ve Geometri adına 2 yapabilirsen 3'er kaynak bitirmeye çalış
Genel ve alan denemelerini sakın eksik etme, edince çok pişman olursun. Netlerin düşük olsa bile çöz, bu sana deneyim kazandırır. Çözme sıralaması ise 345-3D-Barış veya Orjinal yayınları şeklinde olabilir.

TYT'yi hızlıca bitirip AYT'ye geçebilirsin 2'si aynı anda ilerlemez. Tabi bunu yaparken okuldaki derslerini ihmal etme.

Günlük olarak problem, paragraf ve GEOMETRİ çözmeyi ihmal etme.

TYT-AYT için 3D'nin fen dersleri için hem tekli hemde direkt Fen kısmı için çıkardığı denemeler var çözmeni tavsiye ederim.

Not: Bazı kaynakların örnek soruları internette bulunuyor, satın almadan önce inceleyebilirsin. Soruların sana çok kolay geldiğini düşünürsen bir üst seviyeden kaynak tercih edebilirsin.

Başarılar.

Öncelikle kitapları ve konuları bitireyim denemelerim çözerim diye bir mantık yok her şimdiden haftada 1 veya 2 tane genel TYT denemesi çöz, AYT için daha var ancak TYT'yi çözmeye başla.
Konu eksiği varsa deneme çözmesinin hiçbir anlamı yok, sadece 1 tane çözüp konu eksiklerini vs. görebilir ama fazlası zarar olur.

Konu eksiği varsa deneme çözmesinin hiçbir anlamı yok, sadece 1 tane çözüp konu eksiklerini vs. görebilir ama fazlası zarar olur.
AYt için buna katılırım ancak TYT adına bu konuda farklı düşünen birisiyim. Hem 165 dakika'nın nasıl gittiğini iyice anlamak hemde eğer kütüphane veya benzeri bir ortamda çözdüğü zaman o stresti yaşamak adına ideal bir şey.

AYt için buna katılırım ancak TYT adına bu konuda farklı düşünen birisiyim. Hem 165 dakika'nın nasıl gittiğini iyice anlamak hemde eğer kütüphane veya benzeri bir ortamda çözdüğü zaman o stresti yaşamak adına ideal bir şey.
Konu eksiğin varsa TYT denemesi çözmen sadece vakit kaybı olur diyorum hocam, konu eksiğini kapattıktan sonra TYT Denemesi çözmesi zaten mantıklı.

Arkadaş 12. sınıf, temelim sağlam diyor bence çözmesine engel bir şey yok. TYT zaten temel şeyler öyle extra bilgi dediğimiz ne var ki ?
Temelim sağlamdan kastım konuları zamanında öğrenmiştim. Fakat zamanla unuttuğum için önce videolarla tekrar edip, soru bankası, deneme şeklinde gitmeyi planlıyorum.

Temelim sağlamdan kastım konuları zamanında öğrenmiştim. Fakat zamanla unuttuğum için önce videolarla tekrar edip, soru bankası, deneme şeklinde gitmeyi planlıyorum.

Video ile tekrar senin için vakit kaybı olur. Direkt soru çözerek konuyu hatırla. Kalanı da komple deneme.

Bu arada video zaman kaybına inanmıyorum. Video da izlenmeli soru da çözülmeli. Bu zaman kaybı olayı alışkanlık haline gelebiliyor çok örneğini gördüm. Düzenli olarak çalış ve soru + deneme çöz gerisi artık nasipte varsa :).
Başarılar tekrardan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlangıç Notu: Çok uzun yazdım biliyorum. Sizden bir isteğim var konunun tamamını okuduktan sonra öneri yapınız ki kitapları alırken içim rahat bir şekilde alayım.

12. Sınıfa geçtim. Sayısalcıyım. TYT ve AYT için kitap almak istiyorum. Hangi kitap nasıldır hiç bilmiyorum. O yüzden sizlere sormak istedim.

Önemli Soru: TYT-AYT çalışmaya yeni başlıyorum. Çalışırken önce TYT'yi bitirip (ders bazında) sonra AYT olarak mı çalışacağım? Yoksa beraber mi yürütmem lazım?

Alacağım kitapları tek seferde alıp sonrasında kitap almamayı düşünüyorum. Bu yüzden buna yönelik öneri istiyorum. Kitapları bitirdikten sonra denemelere hazır olmak istiyorum. Çünkü kitaplar bittikten sonra sadece deneme alıp çözmeyi planlıyorum.

Çok fazla kitap almak istemiyorum. Temelim sağlam. Konuları anlıyorum ve biliyorum. Dersi derste öğrenen biriyim. Evde tekrar, soru çözümü hiç yapmadım. Konuları bildiğim için
sadece hatırlamak için video izleyip soru çözeceğim. Çok önemli mi önerilerinizi etkiler mi bilmiyorum ama 11. Sınıf ortalamam 97.

Seviye olarak orta seviye diyebilirim.
Önerilerinizi sıralama şeklinde yaparsanız sevinirim. Örneğin: x kitabı a seviyesinde olduğu için önce x kitabını alın sonra y kitabını (b seviyesi) çözün. (b, a'dan daha zor)

Matematik (TYT-AYT): Bilgi Sarmal, 345, 3D, Acil gibi yayınları duydum. Seviyelerini bilmiyorum. Çok kitap almak istemiyorum. Kaç tane almam yeterli olur? Ben 2 tane düşünüyorum ama yeter mi sizce? Önerilerinizi TYT ve AYT olarak ayırırsanız güzel olur.

Geometri (TYT-AYT): TYT-AYT ayrı kitap mı almalıyım yoksa tek kitap mı bilmiyorum. Tavsiyeniz ne olur ve hangi kitap/kitaplar olur?

Problem: Dershanenin önerisiyle Şenol Hoca Çıtır Çerez Problemler çözdüm. Çok basitti (Soruların neredeyse hepsini işlem yapmadan işaretleyip geçtim. O kadar kolaydı yani.). Problem için kitap almama gerek var mı? Varsa ne önerirsiniz?

Fizik (TYT-AYT): 1 TYT, 1 AYT alsam yeterli olur mu? Hangi kitap/kitapları önerirsiniz?

Kimya (TYT-AYT): 1 TYT, 1 AYT alsam yeterli olur mu? Hangi kitap/kitapları önerirsiniz?

Biyoloji (TYT-AYT): 1 TYT, 1 AYT alsam yeterli olur mu? Hangi kitap/kitapları önerirsiniz?
Hem TYT hem de AYT için Biyotik düşünüyorum. Farklı, daha iyi bir öneriniz varsa verebilirsiniz.

@Fikop @555108 @Darth Urfha @aabcc @Trend37 @himes
Hocalarım sizi önceki konumda da etiketlemiştim. Konuyu derlemek, yeni birkaç soru eklemek için açtım bu konuyu. Önceki konudan hareketle kendime bir alışveriş listesi hazırlayamadım. Çünkü kitaplar hakkında hiçbir bilgim olmadığından aklımda soru işaretleri kaldı. Hangisini alsam bilemedim. Rahatsızlık verdiysem özür dilerim. Konuya tekrar bakarsanız sevinirim😀
Genel olarak 345 önerimdir. Biyolojide Palme iyidir. Gelişince 3D geçersin. Daha da ileri gidersen Apotemi ile fantezi yapabilirsin. Genel olarak 345 ve 3D yeterlidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı