TYT, AYT ve YTD nedir?

awoxf

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 11. sınıfa geçeceğiz bölüm seçeceğiz 6 ay sonra. Ancak ben TYT AYT nedir hala anlamadım. Dil bölümüne gireceğim okulumuzda sayısal, EA, sözel, dil var. YDT ile girince ne oluyor? Hiçbir şey bilmiyorum ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT bütün bölümler için 9-10 kapsayan bir sınav AYT ise bölümüne göre 11.12 çözeceğin YKS %60 kapsayan sınav TYT %40 kapsıyor.

Arkadaşlar 11. sınıfa geçeceğiz bölüm seçeceğiz 6 ay sonra. Ancak ben TYT AYT nedir hala anlamadım. Dil bölümüne gireceğim okulumuzda sayısal, EA, sözel, dil var. YDT ile girince ne oluyor? Hiçbir şey bilmiyorum ne yapacağım?
YDT ingilizce bilgine göre çözebilecegin bir test diger bölümlerin aksine bu bölüm biraz daha rahat.

YKS sınavı 3'e ayrılır. TYT, AYT, YDT. YKS sınavına gireceksen TYT girmek zorundasın ve bu sınav ile 2 yıllık üniversite kazanabilirsin. Eğer 4 yıllık üniversite istiyorsan hem TYT hem AYT girmelisin. Eğer yabancı dil ile ilgili bir bölüm istiyorsan YDT girmelisin. AYT sınavıda kendi içinde 3'e ayrılıyor. Sayısal, eşit ağırlık ve sözel olmak üzere. 11. sınıfta AYT sınavında hangi bölümde olmak istiyorsan onu seçeceksin veya yabancı dil istiyorsan YDT sınıfı. Sayısal seçersen 11 ve 12. sınıfta ağırlıklı olarak matematik ve fen dersleri görürsün ve AYT sınavında matematik ve fen çözersin. Aynı şekilde eşit ağırlıkta matematik, edebiyat, sosyal 1. sözelde edebiyat, sosyal 1, sosyal 2.

Son düzenleme:
TYT, 9. ve 10.sınıf konularını kapsar. Herkes girer. 2 yıllık bölümler TYT puanı üzerinden alınır. AYT, 11. ve 12.sınıf konularını kapsar. Alan ayrımı vardır AYT sınavına sayısallar, eşit ağırlıklar ve sözeller girer alanlara göre puanlar hesaplanır. YDT sınavına genelde dil bölümünü seçmiş kişiler girer. Sayısal alanı, mat ve fen derslerini içerir. Eşit ağırlık alanı, mat ve sözel derslerini içerir. Dil alanı da İngilizceyi içerir. 4 yıllık dil bölümü harici bölüme gitmek istiyorsan TYT, AYT (EA, say, söz) puanı olarak hesaplanır. 4 yıllık dil bölümüne gitmek istersen TYT ve YDT puanı hesaplanır. Bu arada 4 yıllık bölüm için AYT TYT'den daha önemlidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı