TYT bitirme programı almak mantıklı mı?

Makaleler
1
Arkadaşlar 6 ay gibi bir süre kaldı ama sadece TYT sınavına gireceğim. İstediğim bölüm 60 net civarında alıyor.

345 start matematik kampı bitmek üzere ve Türkçede dil bilgisi bende olmadığı için önce Türkçe ve matematikte ilerlemek istiyorum biraz.

Milet akademinin 60 günde sıfırdan zirveye TYT programı nasıldır?

Beni şöyle ders çalışma anlamında düzene sokacak program lazım nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlla bir mentörlük veya koçluk hizmeti üzerinden ilerleyecekseniz ÜçDörtBeş All Star veya Baykuş Mentorluk hizmetlerine bakmanızı öneririm. Çevremde kullananlar var ve memnunlar.

Ama ben ne olursa olsun hedefi TYT'de 60 net olan birisi için kamplara para vermenin manasız olduğunu düşünüyorum. Sınava kadar her gün düzenli geo-Türkçe-problem çalışsanız bile 70 net yaparsınız. Bunun yanına dil bilgisi, ufaktan sosyal ve fen ekleseniz 80-85'e kadar yolu var.

İlla bir mentörlük veya koçluk hizmeti üzerinden ilerleyecekseniz ÜçDörtBeş all star veya baykuş mentorluk hizmetlerine bakmanızı öneririm. Çevremde kullananlar var ve memnunlar.

Ama ben ne olursa olsun hedefi TYT'de 60 net olan birisi için kamplara para vermenin manasız olduğunu düşünüyorum. Sınava kadar her gün düzenli geo-Türkçe-problem çalışsanız bile 70 net yaparsınız. Bunun yanına dil bilgisi, ufaktan sosyal ve fen ekleseniz 80-85'e kadar yolu var.

Gerçekten o kadar kolay mı özellikle benim gibi mat temeli olmayan birisi için.

Kolay. Ben hayatım boyunca denemeler dışı 1 tane geometri sorusu, 1 tane sosyal bilimler sorusu çözmedim. Türkçe ve matematik problemleri sadece denemelerle, feni ise küçük çalışmalarla halletmeye çalıştım sınavda ise 80 net yaptım. Girdiğim denemelerde en yüksek 80,5 yapmıştım o da koca yıl boyunca sadece 1 kereydi. MSÜ'de 60 net civarıydı. Kısacası TYT kolay ve yapılır çok kafa takmayın cidden.

Kolay. Ben hayatım boyunca denemeler dışı 1 tane geometri sorusu, 1 tane sosyal bilimler sorusu çözmedim. Türkçe ve matematik problemleri sadece denemelerle, feni ise küçük çalışmalarla halletmeye çalıştım sınavda ise 80 net yaptım. Girdiğim denemelerde en yüksek 80,5 yapmıştım o da koca yıl boyunca sadece 1 kereydi. MSÜ'de 60 net civarıydı. Kısacası TYT kolay ve yapılır çok kafa takmayın cidden.

Haklısınız ama sadece denemelerle 80 neti gördüyseniz temeliniz iyidir diye düşünüyorum benim mat ve fen sıfır yani hiç yok ne yapabilirim bilmiyorum çevremdekiler uğraşmana değmez boş ver diyor bilemedim keşke sizin dediğiniz kadar kolay olsa şu sınav.

İlla bir mentörlük veya koçluk hizmeti üzerinden ilerleyecekseniz ÜçDörtBeş all star veya baykuş mentorluk hizmetlerine bakmanızı öneririm. Çevremde kullananlar var ve memnunlar.

Teşekkürler hocam. Bir güne çok branş yaymak yerine matematik ve Türkçeyi öncelikli halledip sonra FKB'ya 10'ar gün vererek sırayla bitireyim diyorum hem birden çok branş olmadığı için kafam karışmaz hem de matematik dışında bir branşa bitene kadar bakacağım için daha iyi oturur sonra diğer branşa geçerim.

Bitirdiğim branşlardan da soru ve deneme çözerek devam edeceğim tabi yenilerini öğrenirken.

Bu şekilde ortalama 2 ayda bitirip bol bol soru deneme görme şansım olacak sınava kadar.

Haklısınız ama sadece denemelerle 80 neti gördüyseniz temeliniz iyidir diye düşünüyorum benim mat ve fen sıfır yani hiç yok ne yapabilirim bilmiyorum çevremdekiler uğraşmana değmez boş ver diyor bilemedim keşke sizin dediğiniz kadar kolay olsa şu sınav.
Benim yazdığımı kullanabilirsiniz. Hem rahat rahat ilerleyebilirsin.

Teşekkürler hocam. Bir güne çok branş yaymak yerine matematik ve Türkçeyi öncelikli halledip sonra FKB'ya 10'ar gün vererek sırayla bitireyim diyorum hem birden çok branş olmadığı için kafam karışmaz hem de matematik dışında bir branşa bitene kadar bakacağım için daha iyi oturur sonra diğer branşa geçerim.

Bitirdiğim branşlardan da soru ve deneme çözerek devam edeceğim tabii yenilerini öğrenirken.

Bu şekilde ortalama 2 ayda bitirip bol bol soru deneme görme şansım olacak sınava kadar.

Dediğiniz plan fena durmuyor ama 6 ayda yapılabilir mi bilmiyorum en az 70 net gerek bana yine de teşekkür ederim tavsiyeniz için size başarılar diliyorum.

Daha aralık başı ya ne uğraşmaya değmezi. Sınavdan önceki gün akşam kafama esti 4 saatlik tyt biyoloji full tekrar izledim sevdiğim bir hocadan. Adam 3 soru tutturdu size yemin ediyorum sınavda gülüyodum daha dün izledim diye. Benim 12 saatte biriktirdiğim bilgi bana 3 net kazandırdı o adam sayesinde tyt feni fulledim. Siz gerçekten 4670 saatte hiçbir şey yapamayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Çözdüğünüz ve çözeceğiniz onca sorunun hiçbir benzerinin çıkmayacağını, hiçbir aşinalığınızın olmayacağını mı düşünüyorsunuz?

Hiç bilmeyin, temeliniz olmasın vesaire fark etmez. TYT fen zaten çok kolay. Adam akıllı dersin başına geçip her branşa çok detaylamasına olmadan çalışırsanız 2 bilemedin 3 haftada bitirirsiniz feni. Matematikte disiplinli şekilde her gün olmasa da bütün problem türlerini 2 kitaptan bitirip denemelere başlarsanız geometrisiz iyi yerlere gelirsiniz. AYT çalışacaksanız bile çok zamanınız var, sadece TYT yapacaksanız çok daha fazla zamanınız var. Ayrıca TYT fen için şöyle söyleyeyim genelde denemeler ve hocalar sınavda çıkandan çok daha zor soruyorlar. Özellikle bu yılın çıkmışlarını çözerseniz görürsünüz.

Kolay değil, ama zor hiç değil. Ertelemek yerine, kızmak yerine, yapamıyorum demek yerine başlayıp yol alınca devamı geliyor kesinlikle.

Bitirdiğim branşlardan da soru ve deneme çözerek devam edeceğim tabii yenilerini öğrenirken.

Vaktinize bağlı hocam nasıl isterseniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı