TYT çalışma önerileri

TYT - AYT de güncel konulara bakarak ders ders sınıflandırıp kendinize çalışma planı çıkartmanız yararınıza olur. Zaten inanın çoğu öğrenci üni sınavı sistemini 12. sınıfta öğreniyor. Siz önceden öğrenerek fark atabilirsiniz. Başarılar dilerim...

Derslere sadece şöyle bir göz atsan yeterde artar. 11. sınıf bittikten sonra yaz tatilinde ve 12. sınıfın tamamında asılırsan bu işi halledersin. Üniversite sınavı tamamen zaman kaybı. Saçmalıktan ibaret. Bu nedenle yıllarını harcamana gerek yok. Sadece benim dediğim zamanda sıkı çalışırsan rahatlıkla sayısalda ilk 15.000'e girersin.

@xNephelion İyi günler hocam. Ben de sizin gibi 10. sınıftan 11. sınıfa geçiyorum ancak 10. sınıftan çok konu eksiğim olduğu için bütün TYT konularını değil, matematik başta olmak üzere 10. sınıf konularını çalışıyorum.

Siz başlığı açalı 12 gün geçmiş. Bu 12 günü nasıl değerlendirdiğinizi merak ettim. Ben de şu süreci nasıl geçirsem ve acaba neyi farklı yapabilirim diye düşünüyorum. Benimle benzer bir durumda olan sizden tavsiye almak isterim. :)

Not: Eşit ağırlık

@xNephelion iyi günler hocam. Ben de sizin gibi 10. sınıftan 11. sınıfa geçiyorum ancak 10. sınıftan çok konu eksiğim olduğu için bütün TYT konularını değil, Matematik başta olmak üzere 10. sınıf konularını çalışıyorum.

Siz başlığı açalı 12 gün geçmiş. Bu 12 günü nasıl değerlendirdiğinizi merak ettim. Ben de şu süreci nasıl geçirsem ve acaba neyi farklı yapabilirim diye düşünüyorum. Benimle benzer bir durumda olan sizden tavsiye almak isterim. :)

Not: Eşit ağırlık.

Açıkcası pek verimli geçirdiğimi söyleyemem. Araya bayram girdi gibi bahanelerden hep çalışmaları erteledim gibi bir şey oldu.

Eğer bana fikrimi soracak olursan 10.sınıftan benim de çok eksiğim vardı ama 9 Matematik bir nevi temel gibi olduğundan dolayı direk 10 yerine 9 Matematik'ten başlamak benim fikrimce daha yararlı olacaktır emin ol. Diğer dersler için pek fark ettireceğini düşünmüyorum ama Matematik'te ilk olarak 9 sonra 10 konularını bitirmek daha yararlı olacağını düşünüyorum. Eğer kendine Matematik'te çok fazla güvenmiyorsan tabii.

Geçen haftalarda çok geçiştirmiş olsam da bu hafta biraz daha üstünde durmayı düşünüyorum şu an 9.sınıfın ilk konusundan başladım mantık bitmek üzere. Böyle böyle sırayla gidip önemli gördüğüm konuların üstünde biraz daha fazla durup örneğin problemler gibi 10 matematiğe geçmeyi düşünüyorum. Tabii bu söylemlerim sadece söz üzerinde kalmaz eğer başarabilirsem iyi bir sonuç elde edebileceğimi düşünüyorum.

Aynı şekilde bende eşit ağrlık öğrencisiyim. Diğer dersler için bir planın var mı? Örneğin şöyle şöyle yapmayı düşünüyorum tarzı yoksa matematiği hallettikten sonra mı bakmayı düşünüyorsun?

@xNephelion Ben bir aydır günde 6-8 saat (8×40dk) çalışıyorum. Ki ben TEOG zamanında bile bu kadar çalışmamıştım. Yani benim gibi hiçbir zaman çalışma disiplinini oturtamamış birinin sonunda bunu başarması bence fena sayılmaz :D.

Bu süreçte iki şey fark ettim. Bunların sizin de işinize yarayacağını düşünüyorum. Birincisi, bir şey alışkanlık halinde geldikten sonra çok daha kolay yapılıyor. Aklınıza gelebilecek her aktivite olabilir bu. Egzersiz yapmak, ders çalışmak, sosyal medyada gezinmek veya bilgisayar oynamak. Bir kere alışkanlık haline geldikten sonra içinizde bir ses adeta insan bunları yapmasını söylüyor. Demem o ki, ders çalışmayı bir defa alışkanlık haline getirdikten sonra matematik testi çözmek insanın daha az gözünü korkutuyor. İkincisi, insan ne yapacağını biliyorsa o şeye başlamak için kendini daha kolay ikna ediyor. Kendimde bunu gördüğüm için sabahla öğlen arasını kapsayan bir ders programı hazırlayıp ona uymaya karar verdim. Yani programda zaten ne yapmam gerektiği yazdığı için, "acaba şimdi bilgisayar mı oynasam yoksa ders mi çalışsam demiyorum" Özetle, alışkanlık haline getirdikten ve belli bir rutine oturttuktan sonra ders çalışmanın kolaylaşacağına inanıyorum.

Matematikte ne yapıyorum? Diğer derslerde ne yapıyorum? Matematiğe haftaiçi her gün 2 saat, yani haftada 10 saat ayırmış oluyorum. Türkçe 6 ve diğer tyt derslerinin her biri ise haftada toplam 4 saat (din ve felsefe hariç). 10. sınıfı depresyonda geçirdim ve tek yaptığım şey okulda uyumak ya da evde bilgisayar oynamak oldu. Anlayacağınız 10. sınıfım tamamen eksik. Bu yüzden ilk önce konuları tamamlamam gerek ki sonra test çözebileyim. Konular da 1-2 ay içinde biter. Sonrasında ben de kendimi tatile, kitaplara ve sosyal hayata verebilmeyi umuyorum. Son 2 ay beklediğimden çok daha iyi geçti de. Hayatım hiç olmadığı kadar boktan olsa bile elimden geleni yaptığımı bildiğim için mutluyum. Siz de yapın hocam :). Mutlu eder.

Her şeyi on numara yapmışım, vaktimi mükemmel bir şekilde değerlendirimişim gibi göstermek istemiyorum. Çünkü benim de eksik yaptığım, yapamadığım veya bahane bulup geçiştirdiğim şeyler oldu ve olacak. İnsanız nihayetinde. Kendimde işe yarayanları yazdım çünkü belki yardımı dokunur. Veya belki şu zor zamanlara rağmen bahane bulmayıp çalışmak isteyen başka birini görmek motive edebilir diye umuyorum.

Son olarak. Eğer bir program hazırlayıp ona uymak isterseniz hangi dersleri ne kadar çalışacağınızı, gün içinde 4, 6 veya 8 saat mi çalışacağınızı kendinize göre ayarlarsınız zaten ama benim bir önerim olacak. Molaları 10 dakikadan, bilemediniz 15 dakikadan uzun tutmayın. Yoksa sabah başladığınız ders molaların uzunluğu yüzünden öğlen biteceği yerde öğleden sonraya sarkabiliyor. Sevgiler. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı