TYT çözme sırası nasıl olmalı?

Dostlar merhaba, totalde sene başından beri 12 tane denemeye girdim. Hepsinde sıralamam Türkçe-mat-fen-sosyaldi. Bu aralar kafam karışmaya başladı. Çevremde yüksek net yapan arkadaşlarıma bakıyorum. Çocuk 10 Türkçe çözüp matematik geçiyor. Oradan 10 çözüp bilmem ona buna geçiyor. Ben de böyle mi yapmalıyım? Biliyorum, herkesin kendi taktiği vardır. Ona öyle daha kolay geliyordur, sıralamayı o şekilde yapar. Ama benim kendi taktiğim olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum. Az önce bir YouTube videosunu izledim. En iyi olduğun dersten başla dedi. (söylediğine göre derece yapmış. Ama kaç yaptığını bilmiyorum.) Ben ise her zaman Türkçe'den başlıyorum. Yanlış mı yapıyorum sizce? Türkçem pek iyi değil. Fotoğrafta da netlerim ve nereden kaç net yaptığım yazıyor. İyi olduğum ders hangisi onu bile bilmiyorum. Ama türkçeden başlamazsam sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum. Paragrafları başta yapmazsam ileride de yapamazmışım gibi geliyor. Dostlar sizce ne yapmalıyım? Önerileriniz nelerdir?

Ekran Alıntısı.PNG

Görseli nereden aldınız? Ben de 3D, Özdebir, Çap vb. denemelere giriyorum ama Okulizyon adlı bir siteden bunun takibini yapıyoruz, böyle hazır bir şema olsa güzel olurdu.

Benim tavsiyem sırayla gitmen. Veya en azından 1. sırada Türkçe ve 2. sırada Sosyal olsun, 3. sırada ya Matematik ya da Fen yapabilirsin. Hangisinde daha hızlı net yapacaksan ona öncelik ver.

Görseli nereden aldınız? Ben de 3D, Özdebir, Çap vb. denemelere giriyorum ama Okulizyon adlı bir siteden bunun takibini yapıyoruz, böyle hazır bir şema olsa güzel olurdu.

Benim tavsiyem sırayla gitmen. Veya en azından 1. sırada Türkçe ve 2. sırada Sosyal olsun, 3. sırada ya Matematik ya da Fen yapabilirsin. Hangisinde daha hızlı net yapacaksan ona öncelik ver.
Hocam dershaneye gidiyorum. Onlar sanırım birileriyle anlaşmış. Bu şekilde sisteme giriliyor.

Hocam türkçeden sonra sosyali çözerken kafanız allak bullak olmuyor mu?

Hayır zaten ben Türkçe-sosyal-fen kısmını toplamda Max 70-80 dakikada bitiriyorum. Sonrasında bir 10 dk mola veriyorum oturuyorum öyle sonra matematiğe başlıyorum uzun sürmediği için odaklanıyorum sorunsuz.

Hayır zaten ben Türkçe-sosyal-fen kısmını toplamda Max 70-80 dakikada bitiriyorum. Sonrasında bir 10 dk mola veriyorum oturuyorum öyle sonra matematiğe başlıyorum uzun sürmediği için odaklanıyorum sorunsuz.
Hocam nasıl bitirebiliyorsunuz bu kadar kısa bir sürede ? Ben 100 dakikada çözüyorum Türkçe-Fen-Sosyal kısmını. Buna rağmen 3-5 soruya bakamıyorum bile.

Hocam nasıl bitirebiliyorsunuz bu kadar kısa bir sürede? Ben 100 dakikada çözüyorum Türkçe-fen-sosyal kısmını. Buna rağmen 3-5 soruya bakamıyorum bile.

Paragrafta hızlanmak için her gün en az 20 soru çözüyorum dilbilgisi için de soru çözüm videoları izliyorum zaten iyi olduğum için. Sosyal ve fen için de günde en az ikişer tane branş denemesi çözüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı