TYT fen başlangıç için kaynak önerisi

azraozkrdmli

Femtopat
Daha fazla  
TYT fen için başlangıç düzeyde kaynak önerisi olan varsa yazabilir mi?

TYT Kimya ---> Miray Yayınları
TYT Fizik ---> Miray Yayınları
TYT Biyoloji ---> Biyotik - Soru Kalesi

Biyoloji kısmında iki kaynak biliyorum, onlar da yazdıklarım. Kırtasiyeye gidip bir incele, hangisi hoşuna giderse onu al. Ama biyotik alıp adamakıllı bitirirsen biyolojiden soru kaçırmazsın.

TYT fen için başlangıç düzeyde kaynak önerisi olan varsa yazabilir mi?
Dostum TYT Fen'in başlangıç düzeyi olmaz , bu sene sınava girmiş biri olarak her şeyin mantığı soruluyor. Önerim tamamen mantıkların sorulduğu kaynakları tercih etmen olur
TYT Biyoloji -> 3D
TYT Kimya -> 345
TYT Fizik -> 345 veya 3D
Kaynak istemiyorum -> TYT Konu konu çıkmış sorular

Bu şekilde TYT Fen'de çok rahat ilerleyebilirsin , hiçbir kaynak mükemmel değil ve bir konunun her kısmını ele alıyor , nokta atışı sınava yönelik değil yani.. Bunu da unutma.

Daha yolun çok başında arkadaş, 3D gibi zor kaynaklar 2. kaynak olarak kullanılmalı. Eğer bir tık zordan başlamak istiyorsa 345 olabilir ancak 345 bile başlangıçta ağır kaçar. Temel bir kaynaktan bitirdikten sonra çıkmışları çözse bile yine fulle yakın yapacaktır. Ben bile bu sene biraz olsun fen çalışsaydım fullerdim.

Hocam 3D gibi zor kaynaklar değil , 3D zor değil kırmızı sorular düşündürücü ve bilerek konulmuş bazıları da kabul etmek gerekirse kasıntı. 345'e de zor demeyelim hocam lütfen.. Sınava girecek biri Newton'dan Hareket'ten 20 test F=m.a ve x=v.t çözmesin lütfen.. Kendinin de ihtiyacı yok sınavda istemiyor. 1 güzel kaynak yeter de artar (Bu sene netim 19-1)

Ve TYT Fen'den 2-3 kaynak çözmek delilik zaten , cidden çok gereksiz olur. Konular 1 kaynak ile öğrenilip Feynman - Active recall usülü deneme çözülmeli..

Feynman - Active recall usülü

Şu YKS denilen illetin öğrencilere savaş taktiği gibi usüller öğretmesi gerçekten içimi yakıyor. Umarım bir an önce bundan kurtuluruz...

Hedef yüksekse 2 kaynak çözülmeli her fen branşından. Kolay ve zor olmak üzere iki kaynak. Herkes sizinle aynı olmayabiliyor maalesef. Ben 3D'de kalem oynatamazdım mesela. O yüzden temelden alması gerektiğini düşünüyorum.

Hocam eleştiri güzelde yapıldığı kısım yanlış , bu öğrenme teknikleri özellikle üniversitede inanılmaz ihtiyaç olacak genel hayat boyu yapılan öğrenmelerde hep kullanılması gereken teknikler.. Öğrenmenin temeli yani YKS'nin değil , Feynman falan yazınca uzaydan geliyor gibi değil baya konuyu birine anlatacakmış gibi öğrenmeyi içeriyor. Hayatın öğrenmenin her alanına geçerli yani..

Ve çok başarı için 2 kaynağa asla katılmıyorum hocam inanın. İşte o yüzden Feynman ve Active Recall üstelik denemelerle de devamlı o bilgiyi çağırmak için çaba harcıyorsunuz..

AYT için kesinlikle 2 kaynak okey de TYT için kesinlikle değil be hocam.. 2 hafta kendini çıkmışlarla kampa alsa bile hedefinden bağımsız +15 yapar.. Sistem şuan böyle maalesef

Merhaba 12.sınıfs geçtim bu sene yaz için TYT fizik kitabı almak istiyorum 10.sınıftayken hız ve renk yayınlarının TYT fizik kitabını almıştım ama soruları ve soru kalitesi hoşuma gitmedi 345 alsam nasıl olur? Diğer dersler içinde biyolojiden biyotik kimyadan da orbital yayınlarını almayı düşünüyorum hocam mantıklı mı sizce.

Temeliniz varsa 345 güzeldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…