TYT fen konuları sanıldığından daha mı kolay?

ErrorCorrection

Hectopat
Daha fazla  
TYT'nin yarısını bitirdim. Çözdüğüm soruları konuları falan aklıma getiriyorum. Denemelerde ki soruları aklıma getiriyorum ve kendi kendime acaba TYT'de de bu kadar kolay mı olur diyorum. Sorulara bakıyorum (orta duzey çözdüğüm sorulara) ve diyorum ki yani konular belli sorular belli. Bu kadar kolay olamaz diyorum.
Cidden kolay mi sanıldığı kadar?
(Genellikle 345 ve kafa dengi çözüyorum. )

Biyoloji ve kimya zor sorsalar bile temelinde bilgiye dayalı ne kadar zor sorabilirler ki ? Fizikte 345 kolaydı genel olarak. Kafa dengi de kardeşimde vardı, hiç beğenmemiştim şahsen sorularını.

Biyoloji ve kimya zor sorsalar bile temelinde bilgiye dayalı ne kadar zor sorabilirler ki? Fizikte 345 kolaydı genel olarak. Kafa dengi de kardeşimde vardı, hiç beğenmemiştim şahsen sorularını.

Orada konular bölüm bölüm ilerliyor yapamadığım konudaki sorulara bakıyorum.
Konulara kısaca bakıyorum. O yönden güzel bence.

TYT genel olarak çok kolay ve kalıp sorulardan oluşuyor. Çok zor bir sınav olmadığı sürece de bu kalıpdan devam eder.

Denemelerle artık soruları ezberliyorsunuz, o derece.

Evet. Matematikte de öyle bence.
AYT durumlar benzer mi?

Tam olarak değil. AYT de kalıp sorulardan oluşuyor genelde ama daha ağır sorular var. Ayrıca kesin olarak orijinal sorular çıkar AYT'de.
Bir de AYT bence TYT gibi saçma sapan değil yok sayılar yok bölme ilkokul konuları. AYT çalışırken ders çalıştığını hissediyorsun. Biyoloji, kimya basit genel olarak. Matematik ve fizik de bence çok eğlenceli. Genel olarak TYT'nin üstüne koydukları için 11.sınıf zor değil, 12.sınıftaki konuları çok hatırlamıyorum.

Üniversite de zaten AYT'nin devamından başlıyor. TYT'nin amacı işlem hızını arttırmak bence.
Valla hocam üniversite'de 1-2 yıl çalışmam, yatarım dedim. Ondan dolayı hazırlık okuyacaktım o da zaman kaybı diye okumadım. Bu yıl hiçbir dersi dinlemeden geçirdim, konular hakkında hiçbir fikrim yok. Sınav da online oldu yalandan geçtim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı