TYT fen nasıl 10 net yapılır?

kovixe

Yoctopat
Daha fazla  
TYT de 60 net benim için yetiyor. Türkçede 30 üstü net, sosyal de 15 üstü net yapmayı hedefliyorum. Şu an sadece TYT fen ve matematikte sorunlarım var. Matematik yerine fene yüklenmek daha mı mantıklı? Fende 10 net yapmak zor mu? Gerçek anlamada sıfırım.

Matematikteki konu fazlalığından dolayı Fen'e yönelmek doğru bir hamle gibi geliyor fakat o beynin işine geldiği için öyle hissediyorsun.

Daha sınavın olacağı senede bile değiliz. Neden bazı yerlerden feragat etmeye çalışıyorsunuz?

Fizikte ilk ilk 5 konuya baksanız zaten 4 net yaparsınız. Sadece Fizikten 4 net çıkardınız. Diğer derslerde de aynı şekilde olursa 10 net rahat yapılır.

Matematikte ise Mantık gibi bedava konular var.

Matematikteki konu fazlalığından dolayı Fen'e yönelmek doğru bir hamle gibi geliyor fakat o beynin işine geldiği için öyle hissediyorsun.

Daha sınavın olacağı senede bile değiliz. Neden bazı yerlerden feragat etmeye çalışıyorsunuz?

Fizikte ilk ilk 5 konuya baksanız zaten 4 net yaparsınız. Sadece fizikten 4 net çıkardınız. Diğer derslerde de aynı şekilde olursa 10 net rahat yapılır.

Matematikte ise mantık gibi bedava konular var.

Matematiği tamamen salmak istemiyorum fakat işimi garantiye almak istiyorum. Ben uzun zamandır ders kitabi bile açmadığım için gerçekten zorlanıyorum ve sadece akşam çalışma fırsatım oluyor. Peki feni kaç günde bitirebilirim ve kaynak almak gerekli mi yoksa sadece çıkmış sorular ile ilerleyip denemelere mi geçmem lazım?

Matematiği tamamen salmak istemiyorum fakat işimi garantiye almak istiyorum. Ben uzun zamandır ders kitabi bile açmadığım için gerçekten zorlanıyorum ve sadece akşam çalışma fırsatım oluyor. Peki feni kaç günde bitirebilirim ve kaynak almak gerekli mi yoksa sadece çıkmış sorular ile ilerleyip denemelere mi geçmem lazım?
Hocam öyle 3-4 kaynak birden çözmeye gerek yok Fen için.
Tek kaynağı hakkıyla taradıktan sonra denemelere geçerseniz sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır.
İlla kaynak gerekli mi diye soracak olursanız ise;
İlla test kitabına gerek yok. Her konudan toplam 40-50 soru içeren yaprak testler işinizi görebilir. Fakat eksik olduğunu hissederseniz tekrardan farklı bir yaprak testten konuyu taramalısınız.

Sıfırım diyorsanız Matematik için sıfırdan sonsuza Youtube kanalını önerebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı