Arkadaşlar TYT Fen'de neredeyse sıfırım. Çalışmamı her branşa çalışacak şekilde mi yapmalıyım yoksa örneğin sadece biyoloji çalışıp, bitirip sonrasında branş denemesi çözerek diğer branşlara mı yönelmeliyim?
Hepsini aynı anda götürmeye çalış yoksa TYT fizikteki bazı konular ezber gerektiriyor unutursun TYT biyolojinin %80'ni ezber TYT kimya da da ezber konular var tek tek bitirip gitmek zaman alır ve yorar hepsini aynı anda bitirip branş deneme ya da TYT fen denemesi çözümü yapabilirsin.
Hocam zaten optik gibi zor konuları en en sona bırakmayı düşünüyorum. O şekilde yapılabilir mi?
Ben sana kendi yaptığım hatayı söyleyeyim bende ilk başta TYT biyolojiyi bitirdim sonra kimya ve fiziği beraber götüreyim dedim biyolojiyi bir ay kalmadan unutmaya başladım sonra optik konusunuda anlamadım dediğin gibi optik sona alınabilir ama sayısalcı iseniz karşınızda AYT fizik var ve aşırı yorucu kimyasıda aynı şekilde uzun ve ezber biyolojide de fazlasıyla ezber konu var eğer değilseniz diğer grupların konularını bilmediğim için yorum yapmam doğru olmaz ama sayısalcıysanız en kısa sürede TYT'yi bitirip AYT'ye başlamak sizin için daha iyi çünkü sınavı AYT kazandırır.
Sayısalcıyım ve feni bu şekilde hızlıca bitirebileceğimi düşünüyorum. Özellikle biyoloji için bazı fikirlerim var unutmamak için. Şu an ne durumdasınız? Girdiniz mi sınava?
Ben sınava girdim ve tercih yaptım inşallah Gaziantep makine mühendisliği gelir diye umut ediyorum çok iyi yönetemedim sınav sürecini hepsi aşırı birikti artı bende dokuz hiç yoktu on vardı on birinde de yarısı vardı depremden dolayı görmedim beni çok yordu AYT fen aşırı ezber konusu fazla ve çok soru çözmek gerekiyor ben sınava bir hafta kalmış hala fizikten konu çalışıyordum o kadar dara düştüm AYT fene odaklandığım için AYT mat çok oturmadı TYT de normalde 85 90 net yapardım sınavda 75 net yaptım elimdeki TYT de gitti ondan dolayı size TYT'yi hızlıca bitirip AYT'ye geçin diyorum TYT de de deneme çözümü yapmanız sizi daha ileri atacaktır eğer kendine güveniyorsan tek tek bitir ama ocaktan önce TYT'yi bitirmeye bak ve her dersten bol soru çöz ben fazlasıyla hata yaptım 179k sıralama yaptım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.