Çözüldü Sayısal TYT fizik basınç konusu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ilk5000

Femtopat
Daha fazla  
D şıkkı diyor cevaba, anlayamadım açıklar mısınız?

1762452151404.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dışarıdan madde eklemiyoruz, sistemi ısıtmıyoruz, ek bir şey yapmıyoruz bu yüzden Pgaz değişmez sadece sistemi ters çeviriyoruz bu da gazı etkilemiyor.

Suyun basınç kuvveti de sistem ters çevirildiği için suyun kesit alanı azalıyor, e haliyle basınç kuvveti de azalacak.

Basınç gıcık ve manasız bir konudur hocam, tam oturmadıysa bir kere daha konu dinleyin.
Basınç kuvveti h. D. G. S değil miydi?
Evet öyle hocam doğru biliyorsunuz.

Şunu da aklıma takılmışken sorayım suyun h yüksekliği artacak kesit alanı azaldığından dolayı, gazın da buna bağlı olarak yüksekliği azalacağından yani daha küçük bir hacme gireceğinden basıncı artmaz mı, yoksa h arttığı gibi kesit alanı da arttığı için gaz basıncı değişmez olarak mı alıyorsunuz.

H artıyor ama kesit alanı da azalıyor, orantılı olarak düşünürsek gaz basıncı değişmez.

Basınç kuvveti h. D. G. S değil miydi?

Hocam bende çalışırken orayı anlamakta zorluk çekmiştim orada şöyle bir durum var suyun yamuk cisimlerde duvara yaptığı basınç ile ilgili bir ilişki kurulabiliyor bir örnek görsel aradım ama internette bulamadım yarın sabah görseli ekleyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı