TYT için Doping Hafıza veya ev dershanem almak mantıklı mı?

Benim sıkıntım plan yapmakla ilgili ve plansız bir şekilde çalışmanın bir anlamı yok. Bu platformları daha çok planlı gitmek için istiyorum. kullananlar yorum yaparsa çok daha iyi olur. Her yerde aynı yorumlar var zaten bana gerçek kullanan birinin yorumu gerekiyor.

Hocam ben Doping Hafıza'yı 2021 ve 2022 yıllarında 2 kez kullandım. Şahsen sözel dersleri çok beğendim fakat sayısallar için aynı şeyi söyleyemem. Çünkü ben TYT ve AYT Sözel olanını kullanmıştım. Ama TYT'deki sayısal derslerin anlatımını çok beğenmemiştim söylemek gerekirse.

Sözel dersler için söylemem gerek bir şey varsa; Tarih, Coğrafya, Edebiyat ve Felsefe'nin anlatımının çok iyi olmasını söyleyebilirim. Görsel olarak akılda kalıcı şekilde anlatılıyor ve işe de yarıyor açıkçası. Çalışma isteğinizi arttırmak ve süreklilik kazandırmak için de derslerin bazılarına yolculuk tarzında simülasyonlar ekliyorlar.

Her konu bitiminden sonra bölümü pekiştirmek için konu sonu sorularının sorulması da güzel. Ek olarak her ders için bol soru içeren soru bankaları da var uygulama içerisinde. Hiç kullanmadım fakat yanlış hatırlamıyorsam rehberlik falan da vardı sanırım. Sitelerine baktığımda dediğim şeyi gördüm, rehber hocalarıyla 1 yıl boyunca 20 kere görüşme hakkınız varmış, bunu da kullanabilirsiniz. Sizin için faydalı olacaktır.

Ev Dershanem hakkında ise hiçbir bilgim yok. İlk defa burada gördüm adını, o yüzden onun hakkında bir bilgim yok. Belki kullanan veya bilen arkadaşlar varsa size yardımcı olurlar.

Yani hocam kısaca anlatmak gerekirse; Bence doğru kullanıldığı zaman, planlı, disiplinli çalışıldığı zaman Doping Hafıza'nın size fayda sağlayacağını düşünüyorum. Şu anda aklıma gelenler bunlar, sormak istediğiniz farklı şeyler olursa yardımcı olmak isterim.

Hocam bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bana daha çok TYT mat ve fen için gerekiyor. Tabii ki sadece Doping Hafıza ile çalışmayacağım ama sayısal temelim de pek iyi değil. Temel geliştirmek için iyi midir? Temelimi geliştirse gerisini ben hallederim. Yani bana daha çok temelimi geliştirmem için gerekiyor. Bir de kişiye özel çalışma planı hakkında biraz daha bilgilendirir misiniz? Sizinle özel konuşup bir planmı hazırlıyorlar yoksa hazır bir planı sana atıyorlar mı?

Ders programı hakkında şöyle söyleyeyim. Ben kullandığım zaman, uygulamanın özel olarak belirlemiş olduğu çalışma programları vardı. Yani şöyle;

Doping Hafıza'nın belirlediği çalışma programları var. Örnek vermek gerekirse, 50 günde TYT bitirme programı gibi veya 90 günde bitirme gibi birkaç tane uygulamanın oluşturduğu program var. Aynı şey AYT kısmı için de geçerli. 50 günde bitirmeyi seçerseniz ona göre konuları gün gün ayarlıyor kendisi.

Bunun dışında kendiniz de program oluşturabilirsiniz. Çalışmak istediğiniz konuları seçerek oluşturabiliyorsunuz. Konuları seçtikten sonra size bu programın ne kadar süreceğini söylüyor.
Eğer rehber hocası yardımıyla oluşturmak isterseniz, dediğim gibi rehberlik hocasıyla uygulama içinden konuşabilirsin. Ama ben daha önce hiç kullanmadım rehberlik özelliğini.

TYT matematikte de 2 seviye var. İlki ''Temel Seviye'' olarak geçiyor. Burada, temel atmak isteyen, matematikle ilgisi çok olmayan, sınavda 0-5 net arası yapan kişiler için uygun.

Bir diğer seviye ise ''İleri Seviye'' olarak geçiyor. Bu daha çok orta-ileri seviye öğrenciler için uygun. Yani 20-40 net arası yapan kişiler için uygun.

Bu seviyeler arasında ne fark var derseniz eğer. Anlatım konusunda çok fark var. İleri seviyeyi dinleyip çalışmak isteyen bir temel seviye öğrenci (0-5 net arası yapan) hiçbir şey anlamayacaktır anlatılanlardan.

Temel seviye anlatımı ise ciddi manada 0 bilgili birine anlatır gibi anlatıyor neredeyse. Bu seviyeyi ise matematik dersine girdikten sonra değiştirebiliyorsunuz.

Benim size tavsiyem, tek kaynak olarak Doping Hafıza'yı kullanmamanız. Burada temel atıp sonrasında YouTube'da Mert Hoca, Rehber Matematik, Bıyıklı Matematik gibi hocalardan bilginizi pekiştirmeniz olacaktır.

Fen hiç kullanmadığım için bilemiyorum onu.

Tamamdır hocam tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Doping Hafıza reklamına çıkmış biri olarak söylüyorum Almayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…